06 / 05 / 2024

davutoğlu başbakanlık ofisi

davutoğlu başbakanlık ofisi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Swissotel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, İzmir'deki hayat standardını yükseltmek istediklerini belirtti.

Ahmet Davutoğlu'ndan hükümete buğday fiyatı çağrısı! Hayati konu diyerek alınacak rakamı açıkladı

Türkiye'de Toprak Mahsülleri Ofisi'nin buğday fiyatlarını henüz açıklamaması Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu hükümete çağrı yapmasına neden oldu. Davutoğlu, "Hayati bir konu" diyerek alınacak rakamı kamuoyuyla paylaştı.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu: Esnafın kira harcamaları Bakanlık tarafından karşılanmalı! 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin koronavirüsle mücadele önerilerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, " Esnafın kira harcamaları Bakanlık tarafından karşılanmalı" dedi...

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığı'na tahsis edildi

Eski başbakanlık binası, Adalet Bakanlığına tahsis edildi. Binanın bulunduğu bölgenin, "Adalet Kampüsü" olarak düzenlenmesi hedefleniyor...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Başbakanlık'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imarda bazı yeni düzenlemeleri kapsayan "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" Başbakanlığa gönderildi. Yönetmeliğin 1 Temmuz'da yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Kınalı-Çanakkale Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu, Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü Dâhil) Kesimi Projesi için Başbakanlık Genelgesi yayımlandı..

Menemen-Çandarlı Otoyolu Başbakanlık Genelgesi yayımlandı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi ile ilgili alınması gereken önlemlere ilişkin 2017/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İnşaat ekonominin büyüme branşı!

Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, ''Büyümemizin dökümünü oluşturan inşaattı, sanayiydi, tarımdı, turizmdi, ihracattı, bu kalemler arasındaki dengeyi de kurmamız lazım'' diye konuştu.

Başbakanlık tarafından kiralanan gayrimenkuller TBMM'de!

Başbakanlık ve Başbakan yardımcılıkları tarafından özel şahıslardan kiralanan taşınmaz ve araçlar ile bunlara ödenen kiralar TBMM'de konu oldu..

davutoğlu başbakanlık ofisi Haberi

davutoğlu başbakanlık ofisi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir Swissotel'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşmasında yaptığı konuşmada, İzmir'deki hayat standardını yükseltmek istediklerini, ekonomik perspektif ve siyasi iradeyi, demokrasi ve özgürlüklerin perçinlediğini belirtti. 


Ankara dışında İstanbul'da bir Başbakanlık Ofisi'nin bulunduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Üçüncü Başbakanlık Ofisi'ni İzmir'de açıyoruz. Merkezi planlamanın, devletimizin, hükümetimizin İzmir'e verdiği önemi gösterecek şekilde hem bizzat Başbakan olarak sık sık İzmir'e geleceğim, bir takım toplantıları İzmir'de yapacağım, İzmir'deki bu anlamdaki mevcudiyetimizi ve devletimizin İzmir'e verdiği önemi doğrudan göstereceğiz hem de fiilen bu bölgede yapılan çalışmalarla yakından ilgileneceğiz" diye konuştu.


"8 lojistik bölge kurduk, 6'sı inşaat halinde"


İzmir-Ankara arasındaki hızlı trenin, tüm Anadolu kentleri ve Bakü-Tiflis hattıyla Asya'daki orta koridorla birleşip Pekin'e kadar gideceğini belirten Davutoğlu, İzmir'e açılan kolun Akdeniz'e, İstanbul'a açılan...