28 / 08 / 2024

Dayı Sarayı restorasyonu

Dayı Sarayı restorasyonu

Türkiye, Osmanlı topraklarında Topkapı Sarayı'ndan sonra en büyük ikinci yönetim ve yerleşim kompleksi olan 2 bin yıllık tarihe sahip Kasaba bölgesindeki Dayı Sarayı'nı restore edecek.

TMMOB'dan Topkapı Sarayı restorasyonu açıklaması: Bu kadar hız risk taşır!

Galata Kulesi’ndeki hiltili restorasyon skandalı hafızalarda dururken Topkapı Sarayı’nın restorasyonu ‘bilinmezliklerle’ devam ediyor. Mimarlar Odası Büyükkent Şube Başkanı Köymen, “Çalışmalar kontrollü değil, şantiyenin başında kontrol elemanlarını göremedik. Bu kadar hızlı yapılan çalışmalar riskl

Topkapı Sarayı’nda restorasyon rezaleti!

Topkapı Sarayı’ndaki Valide Sultan Dairesi’nde yapılan restorasyon çalışmalarında dikkatsiz ve özensiz çalışmanın ardından tarihi yapının duvarlarında delikler oluştu. Restorasyonu yürüten firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Topkapı Sarayı’nı restorasyon faciası mı bekliyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Kültür Bakanlığı’ndan alınarak, Cumhurbaşkanlığı’na devredilen Topkapı Sarayı’nın restorasyonu hakkında Meclis’te konuştu. İlgezdi, “Topkapı Sarayı’nı, restorasyon faciası bekliyor” diye konuştu.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

Topkapı Sarayı'nın restorasyonu havadan görüntülendi!

Tarihinin en büyük restorasyonunu geçiren Topkapı Sarayı'ndaki çalışmalar havadan görüntülendi.

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu 2017'de bitecek!

Ünye’nin en önemli simgelerinden biri olan ve en son 1982 yılında hizmet verdikten sonra aradan geçen 34 yılda atıl durumda kalan Saray Hamamı’nın restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda başlamıştı.

Ünye Saray Hamamı'nın restorasyonu başladı!

Ünye’de tarihi Saray Hamamının restorasyonuna başlandı. Restorasyon sonrası tarihi hamam yeniden hizmete girecek.

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

3.5 yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu ve adı şaibeli restorasyonlara karışan Gürsoy Grup’a verildi.

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

AOÇ arazisine yapılan saray tarımı etkiledi!

AOÇ arazisinin bir bölümüne saray inşa edilmesi ile birlikte çiftlikte tarım üretimi de darbe aldı. Rapora göre AOÇ’de buğday üretimi tarihinin en düşük seviyesine gerilerken arpa, kuru yonca, kuru çayır ve yeşil yonca üretimi ilk kez yapılmadı.

1983 yılında Yıldız Sarayı'nda ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış!

1983 yılında restorasyonu devam eden Yıldız Sarayı'nda Türkiye'nin ilk ''Sahne Sanatları Müzesi'' kurulacakmış. Sarayın Has Bahçesi'nde de bin 50 kişilik yeni bir açık hava sahnesi yapılacakmış.

Dayı Sarayı restorasyonu Haberi

Dayı Sarayı restorasyonu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndan (TİKA) yapılan açıklamada, Keçiova Cami, Bey Sarayı ve Paşa Cami restorasyonu gibi projelerle Cezayir'le ortak tarihi ve kültürel mirasın yaşatılmasına katkı sağlandığı hatırlatılarak, Cezayir'in bir başka önemli sembol eseri olan Dayı Sarayı'nın ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalara başlandığı belirtildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir ziyaretinde Cezayir Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflika ile görüşmesinde, Dayı Sarayı'nın restorasyonunun gündeme geldiği ifade edilen açıklamada, TİKA tarafından restorasyonu üstlenilen eserde ön incelemeler yapmak için Cezayir'e teknik bir ziyaret yapıldığı belirtildi.


Türkiye'den giden akademisyen ve uzmanlardan oluşan heyet, Dayı Sarayı'nı ziyaret ederek incelemelerde bulunmasının ardından, Cezayir Kültür Bakanlığı yetkililerinden saray ve bugüne kadar yürütülmüş çalışmalara dair bilgi aldı. Teknik heyet ayrıca, restorasyonu TİKA tarafından yürütülen Keçiova Camisi'ni ziyaret ederek, çalışmalara ilişkin incelemelerde...