12 / 05 / 2024

dayıdan yeğene miras kalması

dayıdan yeğene miras kalması

Miras hukukunun düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vefatı halinde sahip olunan mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor. Peki, dayıdan miras kalır mı? Dayıdan yeğene nasıl miras kalır?

Nissan Qashqai'ye 200 bin TL'lik Nisan 2024 indirimi geldi! Dacia Duster'dan bile daha ucuza Qashqai fırsatı!

Otomotiv devi Nissan Nisan 2024 fiyatlarını resmi internet sitesi üzerinden açıkladı. Qashqai'ye gelen 200 bin TL'lik indirim dikkat çekerken, fiyatların Dacia Duster'dan bile ucuz olması yeni bir otomobil sahibi olmak isteyenlerin de yüzünü güldürdü.

TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi: Kanunlar değişene kadar evimi kiraya vermem!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerginlikler hız kesmeden devam ederken, TÜFE'ye imza attık yüzde 25'e değil diyen mağdur ev sahibi kanunlar değişene kadar evini asla kiraya vermeyeceğini kaydetti.

Clio'dan bile ucuza satılan Citroen C3'te şimdi de 150 bin TL'ye 12 ay 0 faiz kampanyası başladı!

Clio'dan bile ucuza satılan ve otomotiv devi Citroen'in ev sevilen modelleri arasında yer alan C3'te şimdi de 150 bin TL'ye 12 ay 0 faiz kampanyası başladı. İşte C3 Şubat 2024 fiyatları...

Evlerinde kira almadan kaynanalarını, amca, dayı, hala, teyze, yeğenlerini oturtanlara vergi şoku! Resmen açıklandı! 

Evi olanlar için bir son dakika açıklaması geldi. Evlerinde kira almadan kaynanalarını, amca, dayı, hala, teyze, yeğenlerini oturtanların da bu vergiyi ödemesi gerekiyor. İşte ayrıntılar...

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim! Sadece bu modeller için geçerli!

Japonya’nın en ünlü otomobil firmaları arasında yer alan Toyota’dan tam 123 bin TL'ye varan indirim geldi. Peki yüzleri güldüren bu indirim hangi modellerde geçerli? İşte Toyota'nın indirim kampanyası ile ilgili detaylar...

Deniz GYO Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Ortaca'dan 23 milyon TL'ye arsa aldı. Söz konusu arsanın yüz ölçümü 2 bin 761,23 metrekare.

Miras paylaşımları nasıl yapılır? Amcadan yeğene miras kalırsa süreç nasıl işler?

Günümüzde miras konusu vatandaşlar arasında merak edilen ve sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Bir miras paylaşımına dair belirtilen ayrıntılar merak konusu olurken amcadan yeğene hangi durumlarda direkt olarak miras kalır. İşte haberin ayrıntıları...

Otomobil bayilerine 2024 darbesi: Kapıdan geçene 'araba alır mısın?' diye yalvaracaklar!

Otomobil piyasası Ticaret Bakanlığı'nın aldığı önlemlerle dengelendi ve fiyatlar düşmeye başladı. Bayiler kampanya üstüne kampanya yaparken, araba bolluğu yaşanmaya başladı. Fakat bundan bir kaç ay öncesinde bırakın kampanyayı, bayilerde araba bulunamıyordu.

Nurol GYO, Ödül İstanbul'dan 60 adet konutu 331.9 milyon TL'ye alıyor! 

Nurol GYO, İstanbul Esenyurt'ta yükselen Ödül İstanbul'dan 60 adet konutu 331.9 milyon TL'ye alıyor. İşte şirketten yapılan o son dakika açıklaması...

2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

Miras hukuku anlaşmazlıklarına hukuki danışmanlık, miras hukukundan doğan davalarda vekillik hizmeti sağlamak amacıyla mesleğini icra eden miras avukat ücretleri merak ediliyor. Peki, 2023 yılı miras avukatı ücreti ne kadar?

CarrefourSA’dan çeyiz düzenlere müjde! 18 parça yemek takımı 499,90 TL’ye, 12 parça kahve takımı 199,90 TL’ye düştü!

Büyük indirim kampanyası düzenleyen CarrefourSA’dan bu kampanyanın 15 Kasım’da sona ereceğini açıkladı. Carrefour’da 18 parça yemek takımı 499,90 TL’ye, 12 parça kahve takımı 199,90 TL’ye düştü. İşte CarrefourSA 14 Kasım 2023 fiyat listesi...

Standard & Poor’s’dan Türkiye'ye ilişkin olumlu haber! Türkiye’nin kredi notu yükseltildi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s’dan (S&P) Türkiye’ye ilişkin güzel bir haber geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu ‘negatif’ten ‘durağan’a yükseltti.

dayıdan yeğene miras kalması Haberi

dayıdan yeğene miras kalması

Dayıdan miras kalır mı?

Miras hukukunun düzenlendiği Medeni Kanun gereğince, bir kimsenin vefatı halinde sahip olunan mal varlığı yasal mirasçılarına geçiyor. Mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyu oluyor.


Mirasbırakanun çocukları mirastan eşit olarak mirasçı oluyor. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alıyor.


Miras, yasal mirasçılara mirasçılık sırasına göre kalıyor. Mirasçılık sırası, mirasçıların hayatta olup olmadığına göre şekilleniyor. Peki, dayıdan miras kalır mı? Dayıdan yeğene nasıl miras kalır?


Amcanın, hala, teyze veya dayının vefatı halinde, eşi varsa ve çocukları yoksa eş; önce mirasta 1/2 hak sahibi oluyor. Ayrıca anne ve babasının hayatta olmaması durumunda; kardeşler arasında kalan 1/2 miras pay ediliyor.


Ölen kardeşin miras payı kendi çocukları arasında pay ediliyor. Böylece, dayının mirası yeğene miras kalmış oluyor.


Yasal mirasçılar kimlerdir?

A....