17 / 05 / 2024

Dededen kalma eve rant vergisi olur mu

Dededen kalma eve rant vergisi olur mu

Dededen kalma eve rant vergisi olur mu? Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak bugünkü köşesinde dededen kalma eve rant vergisi olur mu adlı haberini yayınladı. İşte o haber...

Ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dededen kalma tarla bir kamu işlemi ile şuyulandırıldı. Şimdi biz o kişinin akrabalarına “Hakkınızı bize satın” diyoruz. Bu kişiler izaleyi şuyu davası açarsa ön alım hakkı çoğunluk olduğumuz için bize mi, onlara mı verilir? ' sorusunu yanıtladı.

Sapanca'da dededen kalma konağı otele çevirdi!

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yaşayan kadın girişimci Banu Elif Karabulut, 104 yıl önce dedesinin yaptırdığı konağı KOSGEB'ten aldığı krediyle butik otele çevirip turizm hizmeti veriyor.

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

36 metrekarelik ev, nasıl 5 odalı bir eve dönüşebilir?

New York'ta bulunan bu daire 36 metrekare olmasına rağmen 5 odalı bir eve dönüşebiliyor.

Kerim Çayır: Geç kalma ev al!

Kısa adı Sem-der olan Sivas Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Dernek başkanı Kerim Çayır piyasada gayrimenkul sıkıntısının şuan için yaşanmadığını kaydederek “ geç kalma ev al” dedi.

Hvar Adası'ndaki yel değirmeni eve dönüştürüldü!

Adriyatik Denizi'ndeki Hvar Adası'nda, Franciscan rahipleri tarafından inşa edilmiş tarihi yel değirmeni eve dönüştürüldü. İşte tarih kokan o ev...

David Cameron 70 milyon TL'lik eve taşındı!

İngiltere'de Başbakanlık görevinden ayrıldıktan sonra koli taşıyarak görüntü veeren David Cameron'ın 17 milyon Sterlin (70 MİLYON TL) değerindeki eve taşındığı öğrenildi. Bu iki tezat durum sosyal medyada çok konuşulan konuların başında geldi.

Mustafa Baygan'dan tatilcilere uyarı: Eve dönüşünüz kabus olmasın!

Yaz mevsiminin gelmesi, okulların tatil olması ve uzayan resmi tatiller yazlık bölgelere olan talebi arttırıyor. Ancak uzmanlar bu konuda tatilcileri uyarıyor. Eve döndüğünüzde kötü sürprizlerle karşılaşmamak için bir takım önlemler almak gerekiyor.

Ezgi Asaroğlu ve Keremcem aynı eve taşındı!

Güzel oyuncu Ezgi Asaroğlu ile Keremcem aşkı, evliliğe gidiyor. Yakışıklı oyuncu, her ne kadar ikinci kez evlenmeye sıcak bakmadığını söylese de güzel aşkıyla aynı eve taşındı.

İpotekli eve kredi çıkar mı?

Bankalardan alınan krediler, ihtiyaca göre şekilleniyor. Konut satın almak isteyenler konut kredisi kullanırken, nakite ihtiyaç duyan kimseler ise ihtiyaç kredisi kullanıyor. Peki, ipotekli eve kredi çıkar mı?

Eve haciz yasası 2016!

Haciz, alacaklıların borçlulardan borcunu yasal yollardan tahsil ettiği bir yol olarak karşımıza çıkıyor. Peki, eve haciz gelir mi? Gelirse ne alabilir? İşte eve haciz yasası 2016..

Osmancık'taki metruk eve sağlam raporu mu verildi?

Osmancık ilçe merkezinde her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunan metruk bir eve Kırıkkale İdare Mahkemesi tarafından 'iskeleti sağlam ve herhangi bir tehlike oluşturmuyor' gerekçesiyle yıkım izni verilmediği ileri sürüldü.

Salahattin Kaplan: Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz!

Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Kaplan, GTO Başkanı Bartık ve 6 halı üreticisi sorularımızı yanıtladı.İhracat yapılan 170 ülkenin tamamında tanıtım çalışması başlatacaklarını belirten Kaplan,“Kararlıyız,dünyadaki her eve Türk halısı serdireceğiz” dedi.

Dededen kalma eve rant vergisi olur mu Haberi

Dededen kalma eve rant vergisi olur mu


Habertürk Gazetesi köşe yazarı Rahim Ak bugünkü köşesinde dededen kalma eve rant vergisi olur mu adlı haberini yayınladı. İşte o haber...



Hafta içinde açıklanan 10'uncu Kalkınma Planı 2014-2018 programı vergiyle ilgili önemli düzenlemeleri içeriyordu. Bıın lardan ilki ev, işyeri ve arsa alım satımında oluşan değer artış kazançlarının vergilendirilmesinde, elde tutulma süresini gözeten maddeydi. Halen evi arsayı alıp 5 yıl sonra 10 katına da satsan vergi vermiyorsun. Bu da Türkiye'nin rantı en fazla olan sektörünü vergi dışı bırakıyor. En çok kazananlar hiç vergi vermiyor. Eylem planında sözü edilen düzenleme gerçekleşirse evi, arsayı alıp elinde 10 yıl 20 yıl tutsan da eğer kazancın varsa vergi vereceksin. Hele 1-2 sene tutarsan alım satım arasındaki farkın yani kazancının tamamı vergiye tabi olacak. 

İkinci düzenleme ise...