16 / 05 / 2024

define arama izin belgesi

define arama izin belgesi

Define araması, define aranacak yere en yalcın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında yapılıyor. Define araması için ayrıca ruhsat alınması gerekiyor. İşte define arama ruhsatı örneği...

Batman'da mesire alanı projesine izin çıkmadı!

Özel İdare’nin, DİKA ile birlikte Batı Raman eteklerine planladığı mesire alanı projesine izin çıkmadı. Petrol arama sahasına yakın bölgede olduğu gerekçesiyle 290 dönümlük alana mesire alanı projesi askıya alındı.

Finike'de mermer ocağı izni iptal edildi!

Antalya'nın Finike ilçesinde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Antalya Finike Mermer Ocağı için ÇED gerekli mi?

Antalya'nın Finike İlçesi'nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası'ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen 'ÇED Gerekli Değildir' raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi.

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

TMMOB üyeleri, yurtdışına gitmek için Bakanlıktan izin alacak!

Hazırlanan İmar Kanunu taslağıyla yönetmelik çıkarma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ’na geçirilmesi planlanan TMMOB üyeleri, yurtdışındaki bir toplantıya katılmak için de Bakanlık’tan izin alacaklar.

Tarık Duman: Yüksek katlı projelere izin verilmeli!

Kocaeli'deki şehir plancılarından Tarık Duman, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak atılan adımları ve yaşanan süreçteki sorunları anlattı. Duman, yüksek katlı projelere izin verilmesi gerektiğini söyledi

Ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde inşaat yapılabilmesi için belediyeden inşaat ruhsat izninin alınması gerekiyor. Peki, ev yapmak için belediyeden izin nasıl alınır? Ruhsat izni için hangi belgeler istenir?

Sabiha Gökçen'in Malezyalı şirkete devrine izin çıktı!

Rekabet Kurumu, Sabiha Gökçen Havalimanı'nın Limak Grubu'na ait hisselerinin Malaysia Airport Holding tarafından devralınmasına izin verdi. Satış işlemiyle ilgili Rekabet Kurumunun resmi sitesinden açıklama yapıldı.

Danıştay, Ataköy'de 70 metrelik gökdelene izin vermedi!

SON dönemde yüksek yapılar ve durdurulan gayrimenkul projeleriyle gündeme gelen Ataköy için yeni bir karar çıktı. Danıştay, bölgede yapılmak istenen 70 metrelik gökdelene izin vermedi.

Danıştay, Ataköy’de gökdelene izin vermedi!

Son dönemde yüksek yapılar ve durdurulan gayrimenkul projeleriyle gündeme gelen Ataköy için yeni bir karar çıktı. Danıştay, bölgede yapılmak istenen 70 metrelik gökdelene izin vermedi.

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı!

Arnavutluk'ta, Büyük Cami'nin inşası için izin çıktı. Arnavutluk Başbakanı Rama, Tiran' da yapılması planlanan Büyük Cami'nin inşaat iznini Arnavutluk Müslüman Birliği Başkanı Bruçay'a teslim etti.

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014!

Yapı izin istatistikleri Ocak-Eylül 2014 dönemine ait veriler, 25 Kasım 2014 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı. Açıklanan verilere göre, Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü %39,2 arttı....

Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi olmayan dairelerde oturuma yasal olarak izin verilmiyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre veriliyor. Peki, Yapı kullanma izin belgesi nasıl alınır?

define arama izin belgesi Haberi

define arama izin belgesi

Define arama ruhsatı!



T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI MÜZESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Define araması, define aranacak yere en yalcın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında, Maliye ve Gümrük ve İçişleri Bakanlarının mahalli birer temsilcisi gözetiminde yapılıyor. Define arama ruhsatı örneği aşağıda yer alıyor.


DEFİNE ARAMA RUHSATI


............... ili,  ................. ilçesi,................ Bucağı,.............. .....köyü,................. yöresinde kroki ve fotoğraflarla belirtilen yerde define aramak isteyen ........................ 'na 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nun 6. ve 50. maddeleri uyarınca aşağıdaki koşullara uyulmak kaydı ile define arama ruhsatı verilmiştir.


   1- Define araması, define aranacak yere en yakın müzeden görevlendirilecek ihtisas elemanı başkanlığında, Maliye ve Gümrük ve İçişleri Bakardan temsilcisi gözetiminde yapılır.


   2- Define aranacak yeri incelemeye gelecek müze ihtisas elemanı ile, aramada bulunacak ihtisas elemanı, Maliye ve Gümrük ve İçişleri...