29 / 04 / 2024

define arama izni için gerekenler

define arama izni için gerekenler

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Türk petrolünde büyük gelişme! Adana'da petrol arayacağız, bulursak çok güzel

Adana'da bulunan 15 bin 398 hektarlık saha için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) arama izni verildi.

Tarlaya imar izni ne kadar?

İmarsız olan tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlamalar dahilinde tarlaya inşaat yapılabiliyor. Peki, tarlaya imar izni ne kadar verilir? Tarlaya nasıl inşaat yapılır?

2014'te 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni verildi!

Türkiye genelinde belediyeler 2014 yılında 217.7 milyon metrekarelik inşaat izni ve 150.8 milyon metrekarelik alana sahip yapıya da kullanma izni verdi..

İzmit'te imar izni bulunmayan bina yıkıldı!

Kocaeli' nin İzmit ilçesinde, inşaat halindeki bir bina, imar izni bulunmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Buna tepki gösteren vatandaşlar yolu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Arnavutköy Belediyesi Hafif Kentsel Arama Kurtarma Ekibi kurdu!

Arnavutköy Belediyesi bünyesinde çalışan personeller tarafından “hafif kentsel arama kurtarma” ekibi kuruldu. Arnavutköy Belediyesi bü25 kişilik “Yerel Afet Gönüllüsü” (YAG) ekibi, teorik bilgilerden sonra, uygulamalı afet eğitimi almaya başladı.

Yapı kullanma izni harcı 2015!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının yasal olarak kullanımına izin verilmesi için belediyeden yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Peki, yapı kullanma izni harcı 2015 ne kadar?

Çalık, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti!

Çalık Petrol Arama Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, Şanlıurfa'daki petrol arama ruhsatını terk etti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hissedarın izni olmadan imar değişikliği yapılabilir mi?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper hisseli olan arsanın imar değişikliğinde hissedarın izni olmadığında ne yapılabilir sorusunun cevabına değindi. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Tarım arazilerine imar izni verilmemesi tarıma katkı sağlayacak!

Dr. Gürsel Küsek, tarım arazilerine imar izni verilmemesinin tarıma büyük katkı sağlayacağını ifade ederken, tarım sektöründe faaliyet gösteren işadamları da çiftçilerin tarım reformundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Tarım arazilerine imar izni verilmeyecek!

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek, tarım arazilerine imar izni verilmemesinin tarıma büyük katkı sağlayacağını ifade ederken, tarım sektöründe faaliyet gösteren işadamları da çiftçilerin tarım reformundan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Sit alanında inşaat izni verilir mi?

Sit alanları; ender bulunmaları veya özellikleri ve güzellikleri bakımından korunması gerekli yer üstünde, yer altında veya su altında bulunan korunması gerekli alanlarına deniyor. Peki, sit alanında inşaat izni verilir mi?

Yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Bir arsa üzerinde bina inşası için öncelikle belediyeden ruhsat alınıyor. Ruhsatına uygun bir şekilde inşa edilen yapıların kullanımı için de yine belediyeden oturma izninin alınması gerekiyor. Peki, yeni ev için oturma izni nasıl alınır?

Boğaziçi'nde 3, iç kesimlerde 7 kata kadar inşaat izni!

İstanbul'da 1977 yılında hazırlanan Boğaziçi Nazım İmar Planı'nda Boğaziçi'nde 3 ve iç kesimlerde 7 kadar inşaat izni verilmesi planlanıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

define arama izni için gerekenler Haberi

define arama izni için gerekenler

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor.


Define aramak isteyenler, define arayacakları yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. 

Dilekçede arama maksadı açıkça belirtilmesi gerekiyor. Ayrıca; define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildiriliyor. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanması gerekiyor.


Ayrıca, define iznin verilmesi için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor. Peki, define arama şartları nelerdir?


-Define aranacak sahanın yetkili teknik elemana çizdirilmiş, İl Bayındırlık Müdürlüğünce tasdikli, 1/500 ölçekli tasviye münhanili haritası veya krokisi,


-Krokisi çıkarılamayacak ev ve bunun gibi yerler için ise ada, parsel ve çap numarasını belirten...