06 / 05 / 2024

Define arama suç mu

Define arama suç mu

Define arama izni nasıl alınır?: Define aramak isteyenlerin, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor. İşte define arama müracaat işlemleri...

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

İnanlar İnşaat'a nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusu!

İnanlar Çekmeköy Terrace Koru sitesinden aldıkları konutlarda dolandırıldıklarını söyleyen 16 kişi, nitelikli dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulundu. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan hakkında da kırmızı bültenle arama kararı çıkarılması istendi.

Niğde'de doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Niğde İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Bor ilçesinde bulunan doğal mineralli su arama ruhsat sahasını ihaleye çıkartıyor. Söz Konusu sahanın ihalesi 24 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Isparta'da 2 adet jeotermal saha ve doğal mineralli su sahası ihale edilecek!

Isparta İl Özel İdaresi tarafından Senirkent-Gençali, Merkez-Yakaören ve Şarkikaraağaç-Arak mevkiilerinde bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak Arama Sahası ve 1 adet Doğal Mineralli Su Arama sahası 275 bin TL'ye ihaleye çıkıyor.

Kastamonu'da 2 jeotermal ve doğal mineralli su sahaları ihale edilecek!

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından İnebolu ve Ağlı ilçelerinde bulunan 2 adet Jeotermal Kaynak-Doğal Mineralli Su Arama Ruhsatlı sahalar 53 bin 933,43 TL'ye ihale edilecek.

Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağı Kırklareli'nde!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

Sit alanında define arama izni!

Sit alanında define aramak isteyenlere define arama izni verilir mi? Define arama izni nasıl alınır? İşte 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında yer alan esaslar...

Define kazısı nasıl yapılır?

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin verilebiliyor. Peki, define aramak isteyenler ne yapmalı? Define kazısı nasıl yapılır?

Define arama şartları!

Define arama yönetmeliği, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nda belirtilen yerler dışında define aramalarında uyulacak esasları belirliyor. Peki yönetmeliğe göre, define arama şartları nelerdir?

Define arama izni nereden alınır?

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. Peki, define izni almak için neler gerekli? Define arama izni nereden alınır? İşte yanıtı..

Kırkağaç'ta termal su arama çalışmaları başladı!

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) Kırkağaç’ta bir yıldan beri yaptığı araştırmalar sonucu bulunan en verimli toprağın termal su çıkması beklenen bölümünde ilk kazma törenle vuruldu...

Define çıkartma izni nasıl alınır?

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal esaslar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Define arama yönetmeliğine göre define çıkartma izni nasıl alınır? İşte yanıtı...

Define arama izni nasıl alınır?

Define arama izni nasıl alınır?: Define aramak isteyenlerin, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor. İşte define arama müracaat işlemleri...

Define arama suç mu Haberi

Define arama suç mu

Define arama suç mu?

2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin veriliyor. 


Define arama izni nasıl alınır?

Define aramak isteyenlerin, define arayacakları yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Müracaat sırasında dilekçede arama maksadının açıkça belirtilmesi gerekiyor ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildiriliyor. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanıyor.


Müze Müdürlüğünce, define aranacak yerin 2683 sayılı Kanun'un 6ncı maddesinde belirtilen yerler ile tespit ve tescil edilen sit alanları ve mezarlıklar içinde olup olmadığı, define aranmasından sakınca bulunup, bulunmadığı tespit ediliyor. 


Müracaat uygun bulunduğu takdirde define arama ruhsatı...