08 / 05 / 2024

Define çıkartma izni almak

Define çıkartma izni almak

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal esaslar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Define arama yönetmeliğine göre define çıkartma izni nasıl alınır? İşte yanıtı...

Çanakkale Hilton Oteli için imar izni verildi!

Çanakkale'de Hilton Oteli yapılması amacıyla 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğindeki bina için imar izni kabul edildi.

Yapı kullanma izni için dilekçe!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun yasal olarak başlaması ve aboneliklerin alınabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izni için dilekçe ile belediyeye müracaat edilebiliyor...

Yapı kullanma izni harcı ne kadar?

İmar Kanunu gereğince yapı inşaatının tamamen bitmesi halinde kullanımı için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. Bu izin için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, yapı kullanma izni harcı ne kadar?

Kapıcı bayram izni kullanabilir mi?

Kapıcı çalışma saatleri, yaz ve kış saat uygulamaları ve iklim şartları dikkate alınarak düzenlenebiliyor. Kapıcılar haftalık ve yıllık izinlerini kullanabiliyor. Peki, kapıcı bayram izni kullanabilir mi?

İzmir Çiçekliköy'de 4 katlı yapılaşma izni verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bornova-Manisa arasında doğal güzellikleriyle bilinen Çiçekliköy'de birinci derece SİT alanını değiştirerek imara açtı. Taşınmazların olduğu yerde 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Tuzla'da askeri alana toplu konut izni!

Tuzla’nın toplu konut bölgesi ilan ettiği Aydınlı Mahallesi’nde Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen askeri alana konut ve ticaret merkezi için imar izni verildi. İşte ayrıntılar...

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Ataköy Mega Yat Limanı'nın üst yapı inşaat izni yok!

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: "Belediye, sadece yat limanı ve deniz dolgusuyla ilgili onay vermiştir. Üst yapıda inşaat ruhsat izinleriyle ilgili başvuru belediyemize yoktur. Belediyemizin de bu konuda verdiği inşaat ruhsat izni yoktur" dedi.

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Konteyner için imar izni gerekli mi?

İmar Kanunu gereğince binaların inşası için ruhsat alınması zorunlu oluyor. İnşaatın bitme günü, ruhsatı alınan yapıya kullanma izninin verildiği tarih oluyor. Peki, konteyner için imar izni gerekli mi?

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Sit alanlarında yapılaşma izni!

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınmış oluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde veriliyor. İşte, sit alanlarında yapılaşma izni!

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Define çıkartma izni almak Haberi

Define çıkartma izni almak

Define çıkartma izni nasıl alınır?

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal hususlar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanadı. Yayımlanan yönetmelik hususlarına göre, define aramak isteyenler, define arayacak kimselerin yerin bağlı olduğu mülki amire bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Yazılacak dilekçede arama maksadı açıkça belirtiliyor ve define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarası bildirilir. Ayrıca bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanıyor.


Yönetmeliğe göre, define aranacak yer 100 m2yi geçemiyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor.


Define kazısı nasıl yapılır?

Müze Müdürlüğünce, müracaat uygun bulunduğu takdide define arama ruhsatı veriliyor. 


Ruhsatname bir yıl sürelidir. Define araması aralıksız en çok bir ay devam eder....