06 / 05 / 2024

define izni kimden alınır

define izni kimden alınır

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. Peki, define izni almak için neler gerekli? Define arama izni nereden alınır? İşte yanıtı..

Tuzla'da askeri alana toplu konut izni!

Tuzla’nın toplu konut bölgesi ilan ettiği Aydınlı Mahallesi’nde Milli Savunma Bakanlığı’na tahsis edilen askeri alana konut ve ticaret merkezi için imar izni verildi. İşte ayrıntılar...

İzmir Çiçekliköy 1. derece sit alanına 4 kata kadar yapılaşma izni verildi!

Çiçekliköy girişindeki birinci derece SİT alanında imar değişikliğine giden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, toplam 4 kata kadar yapılaşma izni verdi

Ataköy Mega Yat Limanı'nın üst yapı inşaat izni yok!

Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu: "Belediye, sadece yat limanı ve deniz dolgusuyla ilgili onay vermiştir. Üst yapıda inşaat ruhsat izinleriyle ilgili başvuru belediyemize yoktur. Belediyemizin de bu konuda verdiği inşaat ruhsat izni yoktur" dedi.

4 ilde kurulacak HES ve RES için kamulaştırma izni verildi!

Dört ilde kurulacak HES ve RES'ler için Maliye Bakanlığı'na kamulaştırma izni verildi. Bakanlar Kurulu kararına göre Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı.

Asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Belediye veya bağlı kuruluşlarınca, belediye sınırları ve mücavir alanlar içerisinde yapılan yol çalışmaları için yol harcamalarına katılma payı adı altında asfalt katılım bedeli istiyor. Peki, asfalt katılım bedeli kimden alınır?

Konteyner için imar izni gerekli mi?

İmar Kanunu gereğince binaların inşası için ruhsat alınması zorunlu oluyor. İnşaatın bitme günü, ruhsatı alınan yapıya kullanma izninin verildiği tarih oluyor. Peki, konteyner için imar izni gerekli mi?

Gayrimenkul fonu izni alan ilk şirket EYG!

SPK’dan gayrimenkul fonu kurma izni alan ilk şirket olan EYG Gayrimenkul’ün İcra Kurulu Başkanı Çelik “İstanbul’da kriterlerimize uyan 507 proje içinden bir portföy oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar 1.230 konut portföyüne ulaştık” dedi.

Sit alanlarında yapılaşma izni!

Sit alanları devlet tarafından koruma altına alınmış oluyor ve bu alanlarda yerleşim yapılmasına izin verilmiyor, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde veriliyor. İşte, sit alanlarında yapılaşma izni!

3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Sit alanları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca koruma altına alınmış, yapılaşamaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, 3. derece sit alanına inşaat izni verilir mi?

Şişli'deki otoparka otel izni!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında zaman zaman sürtüşmeye neden olan plan değişikliklerinde son sözü bakanlık söyledi. Şişli’de otoparka otel izni verildi!

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Yapı kullanma izni dilekçesi!

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda mülkiyet hakkının kurulması için öncelikle yapı kullanma izni alınıyor. Yapı kullanma izni alınabilmesi için bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor. İşte yapı kullanma izni dilekçesi...

define izni kimden alınır Haberi

define izni kimden alınır

Define arama izni nereden alınır?

Define aramak için gerekli şartları yerine getirip, gerekli yerlerden define için izin alınması gerekiyor. 863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 50. Maddesi ve buna bağlı olarak çıkarılan Define Arama Yönetmeliği çerçevesinde define aranmasına izin veriliyor. 


Peki, define izni nereden alınır? Define arama iznini kim verir?


Define aramak isteyen kimselerin, define arama çalışmalarını yapmak istediği yerin bağlı olduğu müze müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.


Verilecek dilekçede define arama maksadının açıkça belirtilmesi gerekiyor.


Ayrıca dilekçede define aranacak yerin il, ilçe, bucak, köy, mahalle, sokak ve ev numarasının ve bu yerin ekili, dikili, meskun, gayrimeskun, tapulu ve tapusuz olup olmadığı ve kime ait olduğu açıklanması gerekiyor.


Müze Müdürlüğünce, define aranacak yerin 2683 sayılı Kanun'un 6ncı maddesinde belirtilen yerler ile...