23 / 12 / 2024

değer artış kazanç vergisi hesaplama

değer artış kazanç vergisi hesaplama

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti için hangi tarih baz alınıyor?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Değer artış payı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin değer artışı, normalde satıştan sonra vergilendiriliyor ve alış ile satış değeri arasındaki kazanç üzerinden gelir vergisi alınıyor. Peki arsalar için değer artışı vergisi nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Değer artış kazancı vergisi 2018!

Geçtiğimiz sene ev veya işyerini satarak kazanç elde eden kimseler, bu sene değer artış kazancı vergisi ödeyecek. Peki, Değer artış kazancı vergisi 2018 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Geçtiğimiz sene en fazla 5 senelik gayrimenkulünü satarak en az 11 bin TL kazanç elde eden kimseler vergi borcunun ilk taksitini Mart'ta ödedi. Peki, Temmuz'da 2. taksiti ödenecek değer artış kazancı vergisi ödemeleri nerede yapılır?

Değer artış kazancı vergisi rehberi 2017!

Değer artış kazancı vergisini, 2016'da taşınmazını elden çıkararak yüksek kazanç elde edenler ödüyor. Peki, bu sene vergiyi kimler ödeyecek? İşte GİB'in hazırladığı değer artış kazancı vergisi rehberi 2017..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 10 gün!

Değer artış vergisi, taşınmazın iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen kazanç için ödeniyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 10 gün kaldı..

Değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 15 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince gayrimenkul satışlarında elde edilen kazanç için ödeniyor. Senede iki taksitte ödenebilen değer artış kazancı vergisi yarın başlıyor..

Değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Gelir Vergisi Kanununu gereğince kanunda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. 2016 yılı değer artış vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken vergilerin başında yer alan değer artış kazancı, taşınmaz mal satışlarından elde edilen kazanç için ödeniyor. Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için son 15 gün...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, ikinci taksitleri devam eden değer artış kazancı vergisi nerelere yatırılır? İşte yanıtı..

değer artış kazanç vergisi hesaplama Haberi

değer artış kazanç vergisi hesaplama

TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti!

Gelir Vergisi Kanununa göre, gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor.


Gayrimenkulünü elden çıkaracak gerçek kişilerin merak ettikleri hususlar arasında "iktisap tarihi" yer alıyor. Örneğin, Toki'den alınmış bir dairenin elden çıkarılması durumunda hangi tarih göz önüne alınacak?


- Konutun kullanıma hazır teslim alındığı tarih mi?

- Borcun tamamen ödendiği tarih mi?

- Tapunun verildiği tarih mi?


İktisap tarihi, evin kişiye fiili teslim edildiği tarih oluyor. Bu tarih, elektrik, su, doğalgaz gibi faturalar ile ispat edilebiliyor.


Buna göre TOKİ'den alınan dairenin değer artış vergisi muafiyeti için konutun kullanıma hazır teslim alındığı tarih esas alınıyor.


Gayrimenkullerde iktisap tarihinin belirlenmesi gayrimenkullerde iktisap, Türk Medeni Kanununun...