09 / 01 / 2025

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart 2016 tarihinde sona erecek değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün Haberi

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün

Değer artış kazancı 1. taksiti için son 20 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Vergiyi taşınmazını edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satanlar ödüyor. 


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor.


İstisna haddini aşan tutarda gelir elde edilmesi halinde yıllık beyanname verilmesi gerekiyor. Beyannameler elde edilen gelir satışın yapıldığı yılı takip eden yılın Mart ayının 1 inci gününden 25 inci günü akşamına kadar veriliyor.


Gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. 


Vergi sene içerisinde iki taksitte ödeniyor. Ödemeler Mart ve Temmuz ayları olmak üzere iki eşit taksir halinde ödeniyor. 


31 Mart 2016 tarihinde sona erecek...