29 / 12 / 2024

Değer Artış Kazancı Vergisi 2019

Değer Artış Kazancı Vergisi 2019

Geçtiğimiz yıl evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksitinin bu ay sonuna kadar ödenmesi gerekiyor.

2018'de evini satanlar ve kiraya verenler dikkat!

2018 yılında evini kiraya veren veya alıp satan mükelleflerin ödemeleri gereken bazı vergileri bulunuyor. 1 Temmuz itibariyle başlayan kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri bu ay sonu sona erecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başladı!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 Temmuz itibariyle başladı. Ev sahiplerinin ve evini satan kimselerin kazandığı gelir için 31 Temmuz'a kadar vergilerini ödemeleri gerekiyor.

Kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Vergi dönemi için son bir hafta. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek. Peki kira ve değer artış kazancı vergisini kimler öder? 

Kira ve değer artış kazancı vergisi ödemeleri başlıyor!

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiren vergi dönemi 1 hafta sonra başlıyor. Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 1 Temmuz ile 31 Temmuz arasında yapılabilecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman başlıyor?

Ev sahiplerini ilgilendiren vergi dönemi Temmuz ayından itibaren başlıyor. 1 Temmuz'da başlayacak Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona erecek.

Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün!

193 Sayılı GVK’da yer alan mal ve hakların elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak belirtiliyor. Değer artış kazancı elde edenlerin vergi ödemeleri gerekiyor. Değer artış kazancı vergisi beyannamesi için son gün..

Vergi dönemine hazır mısınız?

2019 vergi dönemi başlıyor. Bu kapsamda Çevre Temizlik Vergisi, Kira Gelir Vergisi, Emlak Vergisi ve Değer Artış Kazancı Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri 1 Mart'ta başlayacak...

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

Değer Artış Kazancı Vergisi 2019 Haberi

Değer Artış Kazancı Vergisi 2019

2018 yılında meskenini kiraya veren ev sahipleri ve evini satan mükelleflerin gereken bazı vergileri bulunuyor. 1 Temmuz itibariyle başlayan kira ve değer artış kazancı vergisi 2'nci taksit ödemeleri bu ay sonu sona erecek.

Kira ve değer artış kazancı vergisi ikinci taksit ödemelerini belirtilen tarihler arasında ödemeyen veya beyan vermeyenlere yüksek faizli cezalar verilecek. 

Geçtiğimiz yıl meskenini kiraya verip 3 bin 800 TL'den fazla gelir elde edenlerin kira gelir vergilerini ödemeleri gerekiyor. Bu sınırın altında kalan gelirler için vergi ödenmiyor ve beyanname verilmiyor.

2019 yılı vergi dilimleri

Yıllık Toplam Kazanç: 18.000 TL'ye kadar
Vergi Dilimi: Yüzde 15

Yıllık Toplam Kazanç: 18.000 TL- 40.000 TL arası
Vergi Dilimi: Yüzde 20

Yıllık Toplam Kazanç: 40.000 TL -98.000 TL arası
Vergi Dilimi: Yüzde 27

Yıllık Toplam Kazanç: 98.000 TL üzeri