11 / 01 / 2025

değer artış kazancı vergisi nedir

değer artış kazancı vergisi nedir

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul satışlarından kazanç elde eden mülk sahiplerinin ödeyeceği verginin kriterlerini kaleme aldı. İşte Ahmet Karabıyık'ın '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısı...

Değer artış kazancı vergisi hangi durumlarda ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu’na göre, gayrimenkulünü elden çıkarmak isteyen vatandaşlar, ‘değer artışı kazancı’ kapsamında vergi ödüyor. Eğer elden çıkarma 5 yıldan daha fazla bir sürede gerçekleşmiş ise bu kapsama girmiyor. 

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergilendiriliyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri..

Yıllık gelir vergileri ödemelerinde yarın son gün!

Mart ayı beyanname verilerek vergi ödeme ayı. Bu zamana kadar hep kira gelirleri beyanı konuşuldu. Bir diğer önemli konu ise gayrimenkulün yıllık gelir vergileri. Vergilerin ödemeleri için yarın son gün..

Değer artış kazancı vergisi nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Değer artış kazancı vergisi nedir? Değer artış kazancı vergisi nereye ödenir?

Coşkun Beşok: Rant vergisi yeniden ele alınmalı!

İzmir Ticaret Odası Gayrimenkul Faaliyetleri Grubu Komite Başkanı Coşkun Beşok, 'değer artış kazancı vergisi'nin inşaat sektörü açısından yeniden ele alınması gerektiğini söyledi..

Değer artış kazancının vergilendirilmesi!

Bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte değer artış kazancının vergilendirilmesi..

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

değer artış kazancı vergisi nedir Haberi

değer artış kazancı vergisi nedir

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugün kaleme aldığı '2021’de el değiştiren 3 milyon mülk için vergilendirme kriterleri' başlıklı yazısında geçtiğimiz sene el değiştiren gayrimenkullerin vergilendirme kriterlerini aktardı. 

Geçtiğimiz sene yaklaşık 3 milyon adet gayrimenkulün el değiştirdiğine dikkat çeken Ahmet Karabıyık, bu el değiştiren gayrimenkullerinin yarısının konut olduğunu belirten Karabıyık, geri kalanının ise arsa, iş yeri ve tarla olduğunu dile getirdi. 

Ahmet Karabıyık, yazısına "Mart ayının sonuna kadar satış yapan bazı mülk sahiplerinin beyanname vermesi de gerekiyor. Dolayısıyla, taşınmaz satışlarından kazanç elde eden mülk sahipleri için “Beyanname verme kriterleri, vergi hesaplama kriterleri” kritik öneme sahip... Öncelikle istisna tutarından başlayalım... Beyanname vermek için; elde edilen kazancın istisna tutarını (2021 için 19 bin lira) aşması gerekiyor. Tek kriter 19 bin liralık...