02 / 01 / 2025

değer artış kazancı vergisi taksitleri

değer artış kazancı vergisi taksitleri

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergilendiriliyor. Vergi iki taksitte ödeniyor. İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı!

2014 yılı kazançları için ödenen Değer artış kazancı vergisi birinci taksit ödemeleri en son 2 Nisan'da yapıldı. 1 Temmuz itibari ile ise Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri başladı...

Değer artış kazancı vergisi 1. taksit zamanı 2015!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 1. taksit zamanı 2015 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi kaç taksit ile ödenir?

Gelir vergisi kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için vergi ödeniyor. Peki, değer artış kazancı vergisi kaç taksit ile ödenir?

Değer artış kazancı vergisi nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisini, taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkaranlar değer artış kazancı vergisi ödüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumluluklar arasında yer alıyor. Değer artış kazancı vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor!

Satın alınan bir gayrimenkulün belli bir süre içerisinde satışması halinde, değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri bugün başlıyor...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit zamanı!

Bir bedel karşılığı edinilen taşınmaz malların iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılması halinde yılda iki kez değer artış kazancı vergisi ödeniyor. İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksit zamanı..

Değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016!

GİB tarafından yapılan süre uzatımı ile değer artış vergisi beyannamesi süresi 31 Mart oldu. Buna göre, değer artış vergisi beyanı için son gün yarın. Peki, değer artış kazancı vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Değer artış kazancı 1. taksit ödemeleri için son 2 gün!

Taşınmaz malların elden çıkarılmasından doğan vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. 31 Mart'ta sona erecek değer artış vergisi 1. taksit ödemeleri için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için beyannameler 25 Mart'a kadar veriliyor. Buna göre, değer artış kazancı beyannamesi için son 3 gün kaldı..

Emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında yer alıyor. Peki, emekliler değer artış kazancı vergisi öder mi?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. 25 Mart'ta sona erecek değer artış kazancı beyannamesi için son 4 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün!

Değer artış kazancı, gayrimenkulünü 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün!

Değer artış kazancı vergisini son 5 sene içerisinde satın alan ve geçtiğimiz sene satarak gelir elde eden kimseler bu sene ödemekle mükellef oluyor. Vergi takvimine göre değer artış kazancı beyannamesi için son 7 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün!

Değer artış kazancı vergisi beyana dayalı bir vergi olup, gayrimenkulünü satan kimsenin vergi ödemelerinden önce beyanname vermesi gerekiyor. Değer artış kazancı beyannamesi için son 8 gün bulunuyor..

Değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016!

Değer artış kazancı için beyannamelerin 25 Mart'a kadar verilmesi gerekiyor. Beyannamelerin zamanında verilmemesi halinde pişmanlık dilekçesi verilebiliyor. İşte değer artış kazancı pişmanlık beyanı 2016..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün!

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Öncelikle beyanname verilecek değer artış kazancı beyannamesi için son 9 gün kaldı..

Değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. 2016 yılı değer artış kazancı beyannamesi için son 10 gün bulunuyor..

değer artış kazancı vergisi taksitleri Haberi

değer artış kazancı vergisi taksitleri

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemeleri!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç, Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergilendiriliyor.


Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinin 6 ıncı bendi uyarınca, aşağıda belirtilen mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturmaktadır.


• Arazi, bina, maden suları, memba suları, madenler, taş ocakları, kum ve çakıl istihsal yerleri, tuğla ve kiremit harmanları, tuzlalar ve bunların mütemmim cüzileri ve teferruatı,

• Voli mahalleri ve dalyanlar,

• Gayrimenkul olarak tescil edilen haklar,

• Gemi ve gemi payları ile bilumum motorlu tahmil ve tahliye vasıtaları.


Yukarıdaki kanun maddesi gereğince değer artış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. 


Ancak satışa konu olan mal ve haklar bedelsiz olarak...