27 / 04 / 2024

değer artış vergisinde ticari kazanç

değer artış vergisinde ticari kazanç

Gayrimenkullerin satılması halinde, değer artış kazancı vergisi ödenebiliyor. Gayrimenkullerin sürekli olarak alım satımını farklı bir vergi türü kapsamında değerlendiriliyor. Peki, değer artış kazancı ticari kazanç ayrımı nasıl yapılır?

Gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı!

Gayrimenkullerin elden çıkarılmalarından doğan kazanç kapsamında gayrimenkul alım satım işlerinde ticari kazanç değer artış kazancı ayrımı nasıl yapılır? İşte taşınmaz satışında ticari kazanç unsurları bu haberde...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan ve gelir elde eden kimselerin mükellef olduğu değer artış kazancı vergisinde ilk taksit ve beyan dönemi başladı..

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Rayiç değer artışında şikayetlerin 3 nedeni!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Serpin Alparslan, bugünkü yazısında emlak vergisinde rayiç değer artışıyla ilgili şikayetlerin sebeplerini açıkladı. İşte o haber..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün!

İlk taksiti Mart ayı içerisinde ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre, değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk taksit ödemeleri Mart'ta yapılan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

Değer artış kazancı vergisinde son 15 gün!

İlk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılan değer artış kazancı vergisinde, ikinci taksit dönemi 15 gün sonra 31 Temmuz'da sona eriyor..

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli!

İktisap tarihinden başlayarak 5 yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli nasıl olmalıdır?

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı beyannamesi bulunuyor. 2 taksitte ödenebilen değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. İki taksitte verilebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün...

değer artış vergisinde ticari kazanç Haberi

değer artış vergisinde ticari kazanç

Değer artış kazancı ticari kazanç ayrımı nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde, doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor.


Gayrimenkul alım-satımı sırasında vergilendirmede gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği önem taşıyor.


Kanunen gerçek kişilerin bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor.


Ancak gayrimenkullerin sürekli olarak alım satımını farklı bir vergi türü kapsamında değerlendiriliyor. Peki, değer artış kazancı ticari kazanç ayrımı nasıl yapılır?


Devamlı Olarak Gayrimenkul Alım Satımı

Gayrimenkul alım satım işinin devamlı yapılması durumunda elde edilen gelir değer artış kazancı olarak değil ticari kazanç olarak vergilendirilecektir.


Ticari bir organizasyon içerisinde yapılan satışlar, tek bir satış gerçekleştirilmiş dahi olsa, ticari kazanç olarak değerlendirilecek,...