03 / 05 / 2024

değer artışı hesaplama

değer artışı hesaplama

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, değer artışında safi kazanç 2015 nasıl tespit edilir? İşte değer artışında safi kazanç...

Değer artışı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, değer artışı nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihini 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi...

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016..

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği...

Değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı!

31 Mart 2015 tarihinde ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı ödeme süresi uzatıldı. Peki, değer artış kazancı ödeme süresi ne zamana kadar uzatıldı? İşte yanıtı...

Değer artış kazancı beyanname süresi 2 Nisan'a uzatıldı!

2014 yılında elden çıkarılan taşınmaz malların değer artış kazancı vergisi için beyanname süresi 25 Mart'tan 31 Mart'a kadar uzatılmıştı. Ancak elektrik kesintisi nedeni ile değer artış kazancı beyanname süresi yeniden uzatıldı...

Değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi için vergi beyannameleri 31 Mart'a kadar verilirken; ödemeler de bu tarihte son buluyor. Peki, değer artış vergisi 2. taksiti ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergisel sorumluluklar arasında değer artış kazancı beyannamesi bulunuyor. 2 taksitte ödenebilen değer artış kazancı beyannamesi için son gün bugün...

Değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaza en fazla 5 sene sahip olunduktan sonra satış yapılması halinde ödeniyor. İki taksitte verilebilen değer artış kazancı vergisi ödemeleri için bugün son gün...

değer artışı hesaplama Haberi

değer artışı hesaplama

Değer artışında safi kazanç 2015!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde, iktisap tarihinden itibaren taşınmaza 5 yıl sahip olunmuşsa, elde edilen gelir vergiye tabi tutuluyor.


Değer artış kazançlarının beyan konusu edilip edilmeyeceği, elde edilen iradın istisna haddinin altında kalıp kalmadığına bağlı oluyor.


Gayrimenkullerin elden çıkarılmasından doğan değer artış kazancının 2014 yılı için 10.600 Türk Lirası gelir vergisinden istisna oluyor.


Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, değer artışında safi kazanç 2015 nasıl tespit edilir?


Değer artışında safi kazanç...

Değer artışında safi kazanç, elden çıkarma karşılığında alınan para ve ayınlarla sağlanan ve para ile temsil edilebilen her türlü menfaatlerin tutarından aşağıdaki indirimlerin düşülmesi suretiyle bulunuyor.


Mal ve hakların elden çıkarılması sonucunda elde edilen değer artış kazancından indirilebilecek giderler;


— Elden çıkarılan mal ve hakların maliyet bedeli,

—...