06 / 05 / 2024

değer kaybı

değer kaybı

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Maaşlar 2024'e kadar erimeye devam edecek

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'deki yabancı bankaların finansal durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmede TL'deki düşüşün 2023'te de devam edeceği beklentisini açıkladı.

Dolarda 10 TL gerçek mi oluyor! Analistler tarih verip duyurdu

Dolar iki günden bu yana psikolojik seviye olan 18 TL'yi geçemiyor. Durum böyle olunca "Dolar 10 TL olacak" diyen taraf da kendince iddialarını güçlendirdi. Peki durum böyle mi? Gelin hep beraber bakalım...

Hangi otomobillerin değeri düştü hangileri değer kazandı?

Otomobil sahipliği, özellikle yeni bir araç satın alındığı zaman amortismanla karşı karşıya kalınmasını gerektirmektedir. Fakat, bazı araçlar, diğerlerine oranla daha az değer kaybına maruz kalıyor. Buna göre yapılan araştırmada değer kaybeden ve kazanan otomobiller açıklandı.

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Borsa İstanbul’da şoke eden düşüş! Yüzde 3,24 değer kaybetti!

Borsada BIST 100 endeksi, yüzde 3,24 oranında değer kaybı yaşamasının ardından 7.513,29 puandan kapanış yaptı. Bunun yanı sıra, bankacılık endeksi yüzde 4,61 oranında ve holding endeksi ise yüzde 2,90 oranında değer kaybetti.

Borsa yükseliyor, Türk Lirası değer kaybediyor: Piyasalar hareketli!

Son günlerde Türk Lirası para piyasalarında değer kaybı yaşanırken, borsa ise rekor seviyelere ulaşıyor. Borsa İstanbul, yeni haftaya 6500 TL'nin üzerinde başlayarak yeni bir rekor kırdı.

TL değer kaybetti, Kripto piyasasında işlem gördü! 

Türk lirasındaki değer kaybı yatırımcıları farklı araçlara yönlendirmek zorunda kaldı.  Kripto para borsasında ise TL'nin etkisi haziran ayının başında belirli bir yüzdelik oranda kendini gösterdi. Bu ayın başında verilere göre TL, kripto varlık alım-satım işlemlerinde yüzde 10'luk bir dilimi oluştu

Altın ve dolar değer kaybı yaşıyor ama oraya yatırım yapan kazanıyor!

Son dönemde altın ve dolar piyasalarında değer kaybı yaşanırken, araç fiyatlarının yükselmesi yatırımcılar için umut verici bir potansiyel sunuyor.

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

BIST 100 endeksi yüzde 1,08 değer kaybıyla kapandı, bankacılık endeksi kazandırdı!

Bugün, Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 1,08 değer kaybı yaşayarak 4.795,61 puandan kapanış yaptı.

Borsada kan kaybı sürüyor! Hangi hisseler değer kaybetti? Hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul günü yüzde 0,95 oranında kayıpla kapattı. Endeks 4 bin 896 puana gerilerken, en çok değer kaybına uğrayan bankacılık hisseleri oldu.

Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor! Şirketleri yüzde 30 değer kaybetti!

Asya'nın en zengin insanı Hintli milyarder Gautam Adani'nin serveti eriyor. Adani'ye karşı çeşitli iddiaların yer aldığı raporun ardından Adani şirketlerinde yüzde 30 değer kaybı yaşandı. İşte ayrıntılar...

'TL'deki hızlı değer kaybının sürmesi büyük bir risk'

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Dolar uçtu, TL'de olanlar oldu! Türk Lirası yılbaşından bu yana yüzde 26 değer kaybetti!

Doların şahlanışı ile TL'de büyük bir değer kaybı yaşanıyor. Yılbaşından bu yan Türk lirası bakın ne kadar değer kaybetti? Türk Lirası bu senenin başından beri bakın...

değer kaybı Haberi

değer kaybı

FED'in faiz artırımı Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında rekorlar kırarar hızla değer kaybeden Türk Lirası bugün dolar karşısında 18,54 liraya kadar geriledi. Türk lirasındaki bu gerilemenin kısa vadeli dış borç için büyük bir risk oluşturduğunu belirten Ekonomist Roger Kelly, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla ilgili Türkiye'yi uyardı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Bölge Başekonomisti olan Roger Kelly, Bloomberg HT'e Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Kelly, Türk Lirası'nın değer kaybetmeye devam etmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu anlatarak yüzde 80'in üzerindeki enflasyonu ve cari açığa dikkat çekti. Kelly, negatif reel politika faizi olduğunu belirterek, enflasyon, cari açık, negatif faiz ve politik ortamın Türk Lirası üzerinde baskı yarattığını söyledi. "Türk Lirası daha da değer kaybı yaşarsa bunun tabii ki telafi edilmesi gerekir ve kamu...