14 / 05 / 2024

Deliktaş kum ocağı

Deliktaş kum ocağı

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

İzmir Bayındır'da tarım arazilerine maden ocağı yapılacağı iddiası TBMM'de!

İzmir'in Bayındır ilçesinde tarım arazilerine kum-çakıl ocağı ve maden sahası yapılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Deliktaş'ta kum ocağı projesinin imar planı iptal edildi!

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Deliktaş köyünde yapılması planlanan kum ocağı projesine köylülerden tepki gelmesi üzerine imar planı iptal edildi.

Adana Kum Ocağı Tesisi'nin ÇED toplantısı 23 Şubat'ta!

Adana Ceyhan'a yapılması planlanan Kum Ocağı ve Yıkama-Eleme Tesisi'nin ÇED toplantısı yapılacak. Tesisin toplantısı 23 Şubat 2017'de gerçekleşecek.

Adana Kozan'daki köy yolları yenileniyor!

ADANA'nın Kozan İlçe Belediyesi, köy yollarında bakım, onarım ve asfalt çalışması başlattı. Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, köy yollarının bakım ve onarımı için Akçalıuşağı Köyünde kum ocağı kurduklarını söyledi

3. Havalimanı’nın kum ihtiyacını karşılamak için 2 yeni kum ocağı kurulacak!

3. Havalimanı inşaatı için orman arazisine kum ocakları kurulacağı ortaya çıktı. İstanbul’da 3. Havalimanı’nın kum ihtiyacının karşılanması için Eyüp’te tamamı orman arazisi olan 2 kum ocağı kurulacak.

Manisa Gölmarmara'da 5 yıllık maden ocağı işletme hakkı ihale edilecek!

Manisa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Gölmarmara İlçesine bağlı Çömlekçi Mahallesi'nde bulunan maden ocağını ihaleye çıkarıyor. İhale ile kum ve çakıl üretimi amacıyla 5 yıllık maden işletme hakkı ve ruhsatı verilecek.

Çorlu'nun suyu tehdit altına giriyor!

Tekirdağ 'ın Çorlu ilçesine bağlı Seymen Köyü sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda kuvarsit kum ocağı yapılmak isteniyor. 1800 dönümlük orman arazisinin yok olacağı gözlemleniyor.

Kayseri'de Bazalt Ocağı projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

Kilciler grup Tic. A.Ş tarafından; Bazalt Ocağı ve Kırma Eleme tesisi yapılması için 12 Şubat 2015 günü saat 14:00 'de halk toplantısı düzenlenecek.

Zeynel Bakıcı taş ocağına karşı!

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, taş ocağı yapılması planlanan Gökçealan Mahallesi'ni ziyaretinde, "Burada taş ocağının açılmasını onaylamıyorum. Hukuki zemin içerisinde bunun önüne geçme isteğindeyiz" dedi.

1979 yılında Sahilyolu'ndaki kum depoları bir türlü kaldırılamıyormuş!

1979 yılında Sahilyolu'nda çirkin bir görünüm yaratan kum depoları, bir türlü başka yere nakledilemiyormuş. Giderek çoğalan kum depolarının kaldırılacağı vaatleri sık sık tekrarlanmışsa da en ufak bir girişim olmamış.

Aydın Söke'de Torf Ocağı tesisi projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Pak Gübre Tarımcılık İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş tarafından; Torf Ocağı Kapasite Artışı ve Eleme Paketleme Tesisi İlavesi için 29 Ocak 2015 saat 11:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Kemalpaşa'daki taş ocağına yürütmeyi durdurma kararı!

Kemalpaşa'ya bağlı Akalan köyüne yapılması planlanan taş ocağı için İzmir 5. İdare Mahkemesi, 'ÇED gerekli değildir' kararı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan savunma gelinceye kadar yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Silifke Taşucu Kum Mahallesi imar planı askıda!

Mersin Silifke İlçesi, Göksu Özel Çevre Koruma Bölgesi kapsamında Kum Mahallesine ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu bugün askıya çıktı.

Deliktaş kum ocağı Haberi

Deliktaş kum ocağı

İzmir Dikili Belediyesi tarafından Deliktaş köyünde bulunan 100 dönümlük ormanlık alanın 5 dönümü için kum ocağı yapma ruhsatı aldı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; yerleşim yerine 300 metre uzaklıkta yer alan kum ocağı için çam ve zeytin ağaçları kesildi, bu durum bölge halkının tepkisini topladı. Köylüler bu projenin bölgede tarım ve hayvancılığa büyük zararlar vereceğini açıkladı. 

Tepkilerini göstermek için 17 Ekim tarihinde eylemler gerçekleştiren ve imza kampanyası düzenleyen köylülerin mücadelesi sonuçlandı. Belediye projeden vazgeçtiğini duyurdu. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz köyü ziyaret edip açıklamada bulundu.

Kırgöz, “Gördük ki burada suistimaller oluyor. Olay farklı yerlere çekilmeye çalışılıyor. Biz şu an, şu noktadayız; doğaya zarar veren, tabiata zarar veren hiçbir eylemin, hiçbir oluşumun, hiçbir çabanın içinde olmayız. Bölge halkının büyük çoğunluğunun taraftar olmadığı bir...