04 / 05 / 2024

 demir ihracatı 2020 

 demir ihracatı 2020 

Demir ve demir dışı metaller sektörü bu yılın Ocak-Kasım 2020 döneminde Türkiye’nin toplam ihracatından yüzde 4,9  pay alarak 7,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Demir çelik devi iflasın eşiğine geldi!

Kurulduğu 1992 senesinden bu yana gerçekleştirdiği üretim ve yatırımlarla demir-çelik sektörünün güçlü firmaları arasına giren, 6 kıtada 72 ülkeye ihracat yapan Güney Çelik, son 2 senede yaşadığı sorunlar sonucunda üretimi durdurma noktasına geldiği belirtildi.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Temmuz 2023 döneminde ihracatı 7,4 milyar dolara kadar ulaştı.

Demir-çelik sektörleri 2023'ün ilk yarısında ihracatın yüzde 12,7'sini üstlendi! Demir fiyatları 27 Temmuz 2023!

Demir-çelik sektörleri Haziran'da Türkiye ihracatına 2,3 milyar dolarlık destek verirken 2023'ün ilk 6 ayında ise 13,6 milyar dolarlık ihracata imza atan sektörler, küresel talepteki durgunluğa rağmen Türkiye ekonomisine önemli katkı sağladı.

Batı Akdeniz'in ihracatında lider ülke Rusya oldu!

Yaş sebze meyveden demir ve demir dışı metallere, kimyadan madencilik ürünlerine, tekstilden toprak sanayiye kadar birçok sektörde üretim gerçekleştiren Batı Akdeniz Bölgesi'ndeki ihracatçıların en büyük pazarını Rusya oluşturuyor.

Türkiye bakır ihracatında dünyada birinci

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği bakır sektörü ürün grubunda bakır teller ihracatında dünyada ve Avrupa’da birinci sırada yer aldı. Birlik, bakır alaşımları ihracatında ise dünyada ikinci sırada.

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı 9 ayda 11 milyara ulaştı!

Demir ve demir dışı metaller sektörünün ihracatı Ocak-Eylül ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artarak 11,1 milyar dolara ulaştı.

İhracat 300 milyar dolara koşuyor

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği, yeni dönemde katma değerli ihracatı artırmak, yeni pazar hedefleri belirlemek, firmaların finansal sorunlarına çözüm arayışı adına birlik çatısı altında yer alan sektörler bir araya geldi.

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

ÇCSİB, 2020 yılı ihracat şampiyonlarını açıkladı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, (ÇCSİB) “2020 Yılı İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni” düzenlendi.

Türk yapı malzemeleri sektöründen ilk 9 ayda 23 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye’nin en fazla cari fazla veren sektörlerinden biri olan ve 219 ülkeye ürün satışı gerçekleştiren yapı malzemeleri sektörü ihracatta yükselişini sürdürüyor. Sektörün ihracat rakamı Ocak-Eylül döneminde, 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 50 oranında arttı ve 23 milyar dolar oldu. 

 demir ihracatı 2020  Haberi

 demir ihracatı 2020 

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nden (İDDMİB) yapılan açıklamada Türkiye'nin toplam ihracatından yüzde 4,9 pay alan sektör, en fazla ihracat yapan 6'ncı sanayi kolu oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ocak-Kasım döneminde en fazla ihracat 880 milyon dolarla Almanya'ya yapıldı. ABD'ye ihracat ise 356 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Kasım ayı ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,5 artarak 776 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin geçen ay gerçekleştirdiği ihracatın yüzde 4,7'si bu sektörden geldi.


" Türkiye, salgın sonrası daha fazla üreten ve ürettiğini daha iyi değerlerde pazarlayan bir ülke olacak" 

Açıklamada görüşlerini aktaran İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, yılın ikinci çeyreğinden bu yana Birlik olarak ihracatçıya alternatif kanallar sunmanın gayreti içerisinde olduklarını belirtti.

Dijital pazarlama, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarların,...