29 / 04 / 2024

demir ve çimento zammı

demir ve çimento zammı

Demirin ton fiyatı yüzde 40 artışla 4 bin 250, çimento fiyatı da yüzde 15 artışla 380 TL oldu. Düşük faiz oranlarıyla canlanan sektör, demir ve çimento zammıyla yeniden zor bir sürece girdi. Sektör temsilcileri, KDV indirimi bekliyor.

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temeli 1937 yılında atılmış!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikası'nın temel atma töreni 3 Nisan 1937 yılında atılmış.

Deprem bölgesindeki hazır beton ve çimento firmalarına 37,8 milyon TL ceza!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerin gerçekleştiği bölgede hazır beton ve çimento sektöründe faaliyet gösteren firmalara 37,8 milyon TL ceza uygulandığını belirtti.

Beton ve demir maliyetlerindeki artış o binaları da vurdu! Spor tesis binalarında prefabrik konteyner dönemi başladı! 

Beton ve çimento maliyetlerindeki artışlar, spor tesis binası yatırımlarını da değiştirdi.  Spor tesis binaları artık prefabrik konteyner olarak inşa edilecek.

Maki Demir Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Maki Demir Ve İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Bayrampaşa'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Recep Kır tarafından kuruldu.

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Forbes’in “En ucuz ev KKTC’de” reklamlarını değerlendiren Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer, konut fiyatlarındaki yükselişin altındaki nedenleri açıkladı.

İstanbul'da 1 ton inşaat demir fiyatı 22 bin 100 TL oldu! Müteahhitler çileden çıktı!

İnşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar sektörün gündeminden düşmüyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın özellikle beton ve çimento fiyatlarına yönelik yaptırımları sonrası gözler inşaat malzemesi fiyatlara çevrilirken demir fiyatlarına fahiş zam geldi. Peki demir fiyatların ne kadar oldu?

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Son zamanlarda inşaat malzemesi fiyatlarına fahiş zam geldi. Beton ve çimento başta olmak üzere demir fiyatları rekor seviyelere ulaştı. Peki bugün 1 ton demir fiyatı ne kadar oldu? İnşaa demir fiyatları kaç lira? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi.

Yılın en önemli sektörel buluşması: İnşaat, hazır beton ve çimento sektörleri tek çatı altında toplanıyor!

Türkiye'nin en önemli sektörlerinden inşaat, hazır beton, çimento ve agrega sektörleri 'Hazır Beton Kongresi ve Fuarı'nda' buluşmaya hazırlanıyor.

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen fiyatlar görenleri şaşkına çevirdi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar? 12 Ekim 2023 hurda fiyatları.

İnşaatta maliyet bel büktü! Çimento fiyatları ikiye katlandı! 10 Ekim 2023 çimentonun tonu ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan "İnşaat Maliyet Endeksi"ne göre; inşaat maliyetleri son 1 yılda adeta rekor kırdı. Enflasyonla birlikte hazır beton, demir ve çimento fiyatları tarihi zirveyi gördü.

Hurdaya okkalı zam! Hurda fiyatları resmen uçtu! Bakır, demir ve alüminyum hurda 28 Eylül 2023 fiyat listesi 

28 Eylül 2023 Perşembe günü hurda fiyat listesi güncellendi. Son zamanlarda düşen hurda fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Geri dönüşüm firmaları güncel hurda fiyatlarını açıkladı. Hurda fiyatları ne kadar oldu? 28 Eylül 2023 Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyat listesi...

Demir ve demir dışı metallerde ihracat 7,4 milyar dolara ulaştı!

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, demir ve demir dışı metaller sektörünün Ocak-Temmuz 2023 döneminde ihracatı 7,4 milyar dolara kadar ulaştı.

demir ve çimento zammı Haberi

demir ve çimento zammı

Düşük faizlerle nefes alıp canlanan inşaat sektörü, demir ve çimento zammıyla tekrar zor bir sürece giriyor. Sektör temsilcileri önlem olarak demir ve çimentoda yüzde 18’lik KDV oranının yüzde 8’e indirilmesini talep ediyorlar.  

Dünya Gazetesi köşe yazarı Osman Arolat, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü kaleme aldı. Arolat, inşaat sektörünün KDV indirimi beklentisini yazdı.

İşte Osman Arolat'ın 'İnşaatçılar zamlar sonrası KDV indirimi bekliyor' başlıklı yazısı...

Demirin ton fiyatı yüzde 40 artışla 4 bin 250, çimento fiyatı da yüzde 15 artışla 380 liraya yükseldi. İnşaatçılar bu zam dalgasına karşılık piyasadaki canlılığın korunması için demir ve çimentoda yüzde 18 olan KDV’nin yüzde 8’e indirilmesini talep ediyor.

Düşük faizlerle nefes alıp canlanma yaşadıklarını belirten inşaatçılar, demir ve çimento zammıyla yeniden zor bir döneme girdi. Önlem olarak demir ve çimentoda...