29 / 04 / 2024

Demir yolu ulaşım projeleri

Demir yolu ulaşım projeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, demir yolu hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemlerini geliştirdiklerini ifade ederek, "Yüzde 45'ini ülke genelinde tamamladık." diye açıklama yaptı.

Bakan Uraloğlu müjdeyi verdi: Samsun-Sarp demir yolu projesine bu yıl başlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun’dan Sarp’a giden ve Trabzon’un da içinde bulunduğu demir yolu proje çalışmalarının bu sene başlayacağının müjdesini verdi. 

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Bakan Karaismailoğlu: 2053'e kadar demir yolu ağımızı 28 bin kilometreye çıkaracağız!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 2053'e kadar demir yolu ağını 28 bin kilometreye çıkaracaklarını söyledi. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklamaları...

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Adil Karaismailoğlu: Demir yolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Demir yolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi ve demir yolu hat uzunluğunun 17 bin 527 kilometreye ulaşacağını açıkladı.

Adil Karaismailoğlu: 2023'te demir yolu yatırım payı yüzde 60 olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 2020'de yüzde 47 olan demir yolu yatırım payının, 2023 yılında yüzde 60'a ulaşacağını söyledi.

Adil Karaismailoğlu: Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlanlıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Azerbaycan'daki yeni gelişmeler sonrası Nahçıvan tarafına bir demir yolu planlandığını ve etüt plan çalışmalarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

Samsun-Sivas demir yolunun tüm alt ve üstyapısı yenilendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Samsun-Sivas demir yolu hattındaki modernizasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla ilgili, 'Hattımızda kurulan sinyalizasyon sistemi ile birlikte kapasitemiz iki katına çıktı, yenilenen hattımız çok daha konforlu, emniyetli ve güvenli hale geldi." dedi.

Demir yolu taşımacılığını yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Ülkemizde demir yolu taşımacılığı genel taşımacılığın içerisinde yüzde 4'lerde. Kısa zamanda bunu yüzde 10'lara çıkarmayı ve 2025 yılı sonrasında yüzde 20'lere çıkarmayı hedefliyoruz" dedi.

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu 2023'te hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı inşaatında şimdiden yüzde 10'luk ilerleme gerçekleştiğini belirtti. Karaismailoğlu, "2023 yazında bu önemli projeyi hizmete vermiş olacağız" dedi...

Mustafa Yolbulan: Hedef 2023'e kadar 18 bin kilometre demir yolu ağına ulaşmak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 hedefleri doğrultusunda başlattığı demir yolu çalışmalarına hız verildi…

DSİ'den Artvin'e 3 milyar liralık ulaşım yatırımı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, "Artvin'de bugüne kadar toplam 216,61 kilometre kara yolu, 26,83 kilometrelik tünel inşaatı tamamlandı. Ayrıca 35 köprü ve viyadük inşaatı bitti. Bu çalışmalarla Artvin'de yaklaşık 3 milyar liranın üzerinde ulaşım yatırımı yapıldı" dedi.

Demir yolu ulaşım projeleri Haberi

Demir yolu ulaşım projeleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, demir yolu hatlarının daha güvenli hale getirilmesi için elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemlerini geliştirdiklerini söyledi. Turhan, Valilik ziyaretinde yaptığı konuşmada, Gaziantep'in Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Türkiye'nin en hızlı kalkınan şehirlerinden olduğunu ifade ederek, kentin 7 milyar dolara yaklaşan ihracatıyla Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren 6. ili konumunda bulunduğunu da belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre böyle hızla büyüyen bir kentin altyapı hizmetlerinin de hızlıca gelişmesi gerektiğine dikkati çeken Turhan, "Bu manada Gaziantep'te mevcut kara yolu ulaşım altyapısının geliştirilmesi amacıyla çevre yolu ve D-400 kara yolu üzerindeki bazı kavşakların iyileştirilmesi ve yeni kavşaklar yapılması gerektiği kanaati oluştu. Bununla ilgili Karayolları Genel Müdürü'ne talimatı verdik." dedi.

Turhan, güney demir yolu hattının kentin içinden geçen kısmını hızlı demir...