21 / 05 / 2024

Demirkapı Tüneli projesinde son durum

Demirkapı Tüneli projesinde son durum

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapımı devam eden Demirkapı Tüneli, trafiğe açıldığında 4 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak.

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli yakında başlıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, İstanbul 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinde çalışmaların yakında başlayacağını müjdeledi...

Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli'nde son durum!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2014 yılında İstanbul’a yönelik prestij projelerinden biri olarak açıkladığı Çamlıca Libadiye Karayolu Tüneli projesinde son durum ne? 

Demirkapı Tüneli'nde ışık göründü!

Antalya İbradı Akdağ'da inşa edilen Demirkapı Tüneli'nde sona geliniyor. 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapılan proje Konya ve Antalya'yı birbirine bağlıyor.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli projesinde çalışmalar başladı!

Asya ve Avrupa yakasını İstanbul Boğazı'nın altından yaya yolu ile birleştirecek "Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi" kapsamında sondaj çalışmalarına başlandı.

Avrasya Tüneli'nin inşasında can kaybı yaşanmadı!

Avrasya Tüneli projesinde çalışanlara 72 bin saatin üzerinde İş Güvenliği, Sağlığı ve Çevre Eğitimi verildiği belirtilirken, iş güvenliği kurallarının eksiksiz olarak uygulandığı Proje'de can kaybı yaşanan kazalar meydana gelmedi.

Avrasya Tüneli projesinde son 5 gün!

İstanbul trafiğinin yeni kurtarıcısı 'Avrasya Tüneli' projesi, beş gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım tarafından hizmete sokulacak. 21 Aralık itibarıyla trafiğin akmaya başlayacağı tarihi projede, ilk 11 gün boyunca geçişler 'özel ücret'le yapılacak.

Avrasya Tüneli projesinde son 10 gün!

İstanbul’da Asya ile Avrupa kıtalarını tüp geçitle birbirine bağlayacak olan Avrasya Tüneli 20 Aralık’ta açılacak. Dünyanın en iyi mühendislik eserleri arasında gösterilen projenin adı ise bugün sona erecek halk anketiyle belirlenecek.

Avrasya Tüneli projesinde son 15 gün!

Asya ve Avrupa yakasını denizin altından karayolu trafiğine bağlayacak olan Avrasya Tüneli Projesi, açıklanan açılış tarihine 15 gün kala sahil yolları ile birlikte havadan görüntülendi. Tünelin girişine yerleştirilecek çelik konstrüksiyonun yapımında sona gelindi.

Avrasya Tüneli projesinde son 50 gün!

Asya ve Anadolu yakasını denizin altından ikinci kez birbirine bağlayacak olan 'Avrasya Tüneli Projesi', açılışına 50 gün kala havadan görüntülendi. Projede yolların büyük bir kısmının kaba inşaatı biterken, bir kısmında da çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

Avrasya Tüneli projesinde son durum ne?

Avrasya Tüneli Projesi İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesi kapsamında Sarayburnu- Kazlıçeşme, Kazlıçeşme-Göztepe arasında başlatılan çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Demirkapı Tüneli ne zaman açılacak?

İç Anadolu'yu Akdeniz'e en kısa güzergahtan bağlayacak olan Gembos güzergahlı Yeni Konya-Antalya Karayolu'nda yol yapım ve 5 kilometre uzunluğundaki Demirkapı Tüneli çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Demirkapı Tüneli projesinde son durum Haberi

Demirkapı Tüneli projesinde son durum

İbradı ile Konya'nın Derebucak ilçesi arasında yapımına 2013'te başlanan Demirkapı Tüneli'nde, ışığa doğru çalışmalar süratle devam ediyor.


Antalya 13. Bölge Müdürlüğünce sürdürülen tünel ve yol yapım çalışmaları, Antalya-Konya arasındaki mesafeyi 90 kilometre kısaltacak. Konya-Antalya arasında Seydişehir-Akseki-Manavgat üzerinden sağlanan yola alternatif olacak yeni yol, Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahından Gembos ve Eynif ovalarından geçerek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlanacak.


Akdağ'da yapımı devam 5 kilometrelik Demirkapı Tüneli ise Antalya'yı İç Anadolu'ya daha da yakınlaştıracak. Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, tünelde rutin çalışmaların sürdüğünü söyledi.


İmalatın hedeflenen sürede tamamlanacağını belirten Altıok, "2016 yılının sonunda tünel ve yolun bitmiş olmasını bekliyoruz. Tünel imalatında bin 920 metre aşıldı. Tek tüp ve 12 metre genişliğinde inşası devam ediliyor" diye konuştu.


Altıok, tünel ve yeni güzergahın tamamlanmasıyla bölgenin sosyo ekonomik yapısının yanında turizm...