29 / 04 / 2024

demiryolu ray üretimi

demiryolu ray üretimi

Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. RAYDER ve ARUS, Güney Koreli Eurotem ve Çinli CSR’yi taahhütlerini yerine getirmemekle eleştiriyor.

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı!

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi 20 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yurdakul tarafından açıldı. 

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aga Ray Demiryolu İnşaat Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Elif Yaşin tarafından 10 bin TL sermaye ile 9 Mart'ta Esenler, Havaalanı Mahallesi, Gökçay Sokak'ta kuruldu.

Samsun-Kalın Demiryolu Hattı yenileme projesi başladı!

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti işbirliğiyle gerçekleştirilen proje kapsamında yenilenecek demiryolu hattının ilk ray sökümü, Samsun'da yapıldı.

TÜMOSAN demiryolu projelerine ortak olacak!

Traktör ve dizel motor üreticisi TÜMOSAN; tren, hızlı tren ve demiryolu ekipmanlarının üretimi, satışı ve bakımı için yurtiçi veya dışında şirketlerle ortak proje veya girişim konusunda görüşmeler yapma kararı aldığını açıkladı.

KARDEMİR yatırım teşvik belgesi aldı!

KARDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda (KAP) yer alan açıklamasında, yatırım teşvik belgesinin 200 bin adet/ yıl üretim kapasiteli "Demiryolu Tekeri Üretimi Tesisi" yatırımında kullanılacağı belirtildi.

KARDEMİR'e yatırım teşvik belgesi verildi!

KARDEMİR'in Kamuyu Aydınlatma Platformu 'nda (KAP) yer alan açıklamasında, yatırım teşvik belgesinin 200 bin adet/ yıl üretim kapasiteli "Demiryolu Tekeri Üretimi Tesisi" yatırımında kullanılacağı belirtildi.

Yingli Solar ve Tekno Ray Solar’dan 2014 yılı için 30 MW’lık imza!

Yingli Solar Türkiye ve Tekno Ray Solar 2014 yılında gerçekleştirilecek güneş enerjisi projeleri için toplamda 30 MW büyüklüğünde bir satış protokolüne imza attı. İlk güneş enerjisi paneli satış anlaşması oldu...

Mustafayavuz-Akçakale Yeni Demiryolu projesi için halk toplantısı 14 Mayıs'ta!

Gaziantep sınırlarında yer alan Mustafayavuz - Akçakale İstasyonları arası Yeni Demiryolu projesi için halkın görüşüne açıldı. Proje için 14 Mayıs'ta Halkın Katılım Toplantısı düzenleniyor...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 2015'in ikinci yarısında hizmete girecek!

Bakü-Tiflis- Kars Demiryolu Hattı’nda sona yaklaşılıyor. Yüzde 99’u tamamlanan demiryolu hattında bu yıl sonunda testler gerçekleştirilecek, 2015 yılının ikinci yarısında ise demiryolu tam olarak faaliyete başlayacak.

Yunus Görgün: Karakaya Demiryolu Köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılmasını bekliyoruz!

Baskilliler Derneği Başkanı Yunus Görgün, “Demiryolu köprüsü üzerine karayolu köprüsünün yapılmasını bekliyoruz” dedi. Görgün, Karakaya karayolu köprüsünün yapılması halinde Malatya - Elazığ arasının 30 kilometre kısalacağını söyledi...

Yingli Solar ve Tekno Ray Solar 30 MW’lık imzayı 25 Nisan'da atıyor!

Yingli Solar Türkiye ve de Tekno Ray Solar 2014 yılında gerçekleştirilecek güneş enerjisi projeleri için toplamda 30 MW büyüklüğe sahip bir satış protokolüne imza atacak.

Mustafayavuz-Akçakale İstasyonları arası yeni demiryolu projesi geliyor!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürlüğü tarafından işletilmesi planlanan “Mustafayavuz-Akçakale İstasyonları Arası Yeni Demiryolu Projesi” 391 milyon 720 bin 940 dolar yatırım bedeliyle hayata geçiriliyor...

Kardemir Karabük Demir Çelik ray alımı ihalesini kazandı!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Demir Çelik ray alımı ihalesini kazandı.

demiryolu ray üretimi Haberi

demiryolu ray üretimi

Raylı sistem üreticilerinden ciddi tepki var. Tepkinin nedeni demiryolu projelerindeki 'yerlilik' uygulamalarıyla ilgili. Anadolu Raylı Ulaşım Sistemleri Kümelenmesi (ARUS) yönetimi, konuyu Ulaştırma Bakanlığı'nın gündemine taşıdı. ARUS Koordinatörü Dr. İlhami Pektaş, "Bakanlık Müsteşarı Feridun Bilgin ile görüştük, konuyu araştıracaklarını söyledi" dedi.


Tepkinin hedefinde ise iki kurum bulunuyor; Birisi Güney Kore ortaklı EUROTEM, diğeri ise Çinli CSR-MNG ortaklığı... Dönemin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Metrosu'na tren setleri sağlayan CSR'nin üretiminde 'yüzde 51 yerlilik' şartını kabul ettiğinde sektörde bayram havası esmişti. Ancak bu hava yerini tepkiye, isyana bırakmış durumda.


Yerli raylı sistem üreticisi şirketlerin temsilci örgütlerinin (ARUS ve RAYDER) açıklamalarına göre bu iki şirket, kuruluş amacı ve sözleşmelerine rağmen, yerlilik payını gözetmiyor, artırmıyor; dolayısıyla yerli şirketler büyük demiryolu yatırımlarından yeteri kadar iş alamıyor...


455 kişiye...