23 / 07 / 2024

Demiryolu seferleri

Demiryolu seferleri

Türkiye'nin, Ortadoğu'ya ihracatını artırmak amacıyla, karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verdiği demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi...

Trakya'daki demiryolu seferleri yarın başlayacak!

TCDD'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Çerkezköy-Kapıkule ve Uzunköprü-Çerkezköy bağlantısını sağlayan demiryolundaki çalışmalar tamamlandı. Bu kapsamda raylar yenilendi, elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemi kuruldu.

İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri ile Bursa Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri iptal edildi.Öte yandan, gece boyunca İstanbul'da kuzeyden esen rüzgar hava sıcaklığını düşürürken, sağanak sabaha kadar etkisini sürdürdü.

Bakırköy Merkez Demiryolu Güneyi Revizyon İmar Planı askıya çıkıyor!

Bakırköy Merkez Demiryolu Güneyine İlişkin 1/1000 ölçekli Revizyon İmar Planı, 27 Ekim Pazartesi günü Bakırköy Belediye Başkanlığı'nda ilanen askıya çıkarılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, plan tadilatını 12 Haziran'da kabul etti.

1955 yılında açılacak olan elektrikli tren seferleri yağmurlardan başlayamamış!

1955 yılında açılacak olan Sirkeci - Halkalı elektrikli tren hattının işletmeye açılması yağmurdan dolayı ertelenmiş. Açılacak olan hattın elektrifikasyonu 23 milyon liraya, demiryolu hattının tamiri ise 12 milyon liraya mal olmuş.

Lütfi Elvan: Demiryolu taşımacılığına yönelmeliyiz!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de taşımacılığın yüzde 85'inin karayolu ile yapıldığını belirterek, " Karayolu taşımacılığından demiryolu taşımacılığına kayış gerçekleştirmemiz gerekiyor " dedi.

Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı Ankara'da başlıyor!

2014 Türk-Alman Bilim Yılı kapsamında “I. Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemleri Çalıştayı”, 23 -25 Ekim 2014 tarihleri arasında TCDD Ankara Gar Kule Restoran Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Türkiye Demiryolu Makinaları en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı!

Kuruluşunun 75'inci yılında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi Anonim Şirketi (TÜDEMSAŞ), yeni üretimini yaptığı Avrupa'nın en hafif yük taşıma vagonunu tanıttı.

Banliyö treni seferleri 2015'e kaldı!

TCDD yetkilileri Sakarya, Kocaeli, İstanbul arasında binlerce çalışan ile öğrencinin merakla beklediği banliyö seferleri ile ilgili tarih vermezken gecikmenin bazı altyapı eksikliğinden kaynaklandığını bildirdi.

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 2015'te 1 milyon yolcu taşıyacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı' na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak...

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'yla 2034'te 3 milyon yolcu taşınacak!

Üç ülkeyi birbirine bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı 'na Afganistan ve Kazakistan da göz kırptı. Projeyle 2015'te 1 milyon, 2034'te ise 3 milyon yolcu taşınacak

Lütfi Elvan: BTK demiryolu projesi güçlenme projesidir!

Bakan Elvan: "BTK demiryolu projesi herhangi bir proje değil, bir kardeşlik projesidir, birlikte kalkınma ve güçlenme projesidir" dedi. Elvan, bu hat ile sadece topraklardan topraklara değil, gönüllerden gönüllere sevgi ve kardeşlik hattı kurduklarını vur

Bill Gates'in emlak, demiryolu ve turizm sektöründe de ortaklıkları var!

Bill Gates’in arkasındaki Michael Larson son 20 yıl içinde Gates’in parasını oldukça akıllı alanlara yatırdı. Gates şu an Kanada Ulusal Demiryolu şirketinin ortağı. Ayrıca emlak ve turizm sektöründe de yatırımları bulunuyor...

BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi!

Bursa ile İstanbul arasında karşılıklı işletilen Bursa Deniz Otobüsleri'nin ( BUDO ) 12 ve 12:30'da yapılacak olan seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Demiryolu seferleri Haberi

Demiryolu seferleri

Türkiye'nin önemli pazarlarından Ortadoğu'ya ihracatı artırmak amacıyla karayolu taşımacılığına göre daha güvenli ve ekonomik olduğu için ağırlık verilen demiryolu taşımacılığı, bölgedeki iç savaş ve karışıklık nedeniyle durma noktasına geldi.


Türkiye'nin bölgeye açılan kapısı Güneydoğu Anadolu'yu demir ağlarla örmek için yürütülen çalışmalar ise aralıksız devam ediyor. 


AA muhabirinin, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türkiye'den 2009'da başlayan tren seferleri, Gaziantep İslahiye, Kilis Çobanbey ve Mardin Nusaybin'deki sınır kapılarından Suriye, İran ve Irak'a yönelik sevkıyatta iş adamlarına rahat nefes aldırdı.


Son dönemde söz konusu ülkelerdeki iç savaş ve siyasi karışıklıktan dolayı trenle taşınan yük miktarı da kademe kademe azaldı. Irak ve Suriye'ye 2 yıldır hiç yük götüremeyen trenler, İran'a yük taşımaya devam ediyor. 


Bu arada, yurt içindeki değişik hatlardan gümrüksüz olarak...