13 / 05 / 2024

deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı

deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı'nın yeri belli oldu. Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilecek yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunacak...

Rize'de dolgu alanına yapılan binalar incelendi!

Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle karışım yapılan 350 bin metrekarelik alan, deniz dolgu alanı olarak kazanıldı.

Gülcemal Projesi için yapılan deniz dolgusu TBMM'de!

Gülcemal Projesi kapsamında yapılan deniz dolgusu meclis gündemine taşındı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Nijerya Eko Atlantic City, Dubai olur mu?

'Afrika'nın Dubaisi' olma iddiasını taşıyan ve deniz doldurularak yapılan Nijerya'nın büyük projesi Eko Atlantic City hem doğa hem de insanlar açısından birçok risk taşıyor...

Ataköy Mega Yat Limanı için oylama başladı!

Ataköy sahilde deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı için Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı'ndan referandum izni çıkmayınca "kamuoyu yoklaması" adı altında oylama başlattı.

Ataköy'deki mega yat limanı mühürlendi!

Ataköy'den son dakika haberi geldi. Ataköy’de deniz doldurularak yapılan Mega Yat Limanı projesi hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bakırköy Belediyesi zabıta ekipleri inşaatı mühürledi.

Samsun golf sahası 15 Temmuz'da açılacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz doldurularak yapılan ilk golf sahası tamamlandı. Golf sahasının açılışı 15 Temmuz Cuma günü Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapılacak.

Samsun'da deniz doldurularak yapılan golf sahasında sona gelindi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve dünyada deniz doldurularak yapılan ilk golf sahası olma özelilğini taşıyan golf sahasının yapımında sona gelindiği belirtildi.

Bodrum'da yapılan deniz dolgu çalışması meclis gündeminde!

Bodrum'da bir alanda yapılan inşaat ve deniz dolgu çalışması meclis gündemine taşındı. Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere konuya ilişkin soru önergesi hazırladı.

Balıkesir'de şehit polisler adına yapılan tesis hizmete açıldı!

Balıkesir Büyükşehir Başkanı Edip Uğur, şehit olan Balıkesirli Astsubay Çavuş Deniz Göçkün ve Özel Harekat Polisi Aydın Nazillioğlu’nun adına yapılan park, çeşme ve tesisleri hizmete açtı

Ataköy sahilinin dolgusu nereden geliyor?

Ataköy'de yaklaşık 140 dönüm alanda deniz doldurularak yapılan ‘Mega Yat Limanı’ adlı projenin dolgu malzemesi, aralarında Ataşehir’in de bulunduğu Anadolu yakasındaki semtlerde süren inşaatlardan karşılanıyor.

İstanbul'un yüzölçümünü arttıran parklar!

İstanbulda’da Maltepe ve de Yenikapı’ya deniz doldurularak yapılan biri dünyanın en büyüğü iki şehir parkı, İstanbul’un yüz ölçümünü arttırdı... İşte İstanbul‘un yüz ölçümünü arttıran parklar...

Gezi Parkı'ndaki akşam yapılan durak sökülüyor!

Taksim Topçu Kışlası'nın yapılacağına yönelik haberlerin ardından böyle bir kazının başlaması çevredekilerin tepkisine yol açtı. Gece yapılan durağın sabah saatlerinde sökülmeye başlanması ise çevredekileri şaşırttı.

Çevre İzin Ve Lisans Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile çevre izin ve lisans yönetmeliğinde yapılan değişiklik yürürlüğe girdi.Yönetmelik sürdürülebilir kalkınma ilkesi ve koruyarak kullanma prensibi doğrultusunda hazırlandı.

deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı Haberi

deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı

Türkiye'de deniz doldurularak yapılan ikinci havalimanı olma özelliğini taşıyacak Rize-Artvin Bölgesel Havalimanı'nın yeri belli oldu. Rize'ye 33 kilometre uzaklıkta inşa edilecek yeni havalimanı Yeşilköy-Pazar mevikiinde bulunacak. Fizibilite çalışmaları tamamlanan havaalanının yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon olarak planlanıyor. Artvin'den 120 kilometre mesafede kurulacak limanda 3 kilometre uzunluğunda bir pist, 250 metrelik taksi yolu, apron, terminal binası...