04 / 05 / 2024

Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi

Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi

AK Partili vekiller, çok konuşulacak bir 'yerel yönetim' paketine imza attı. Öneriler arasında, doktor ve öğretmeni yerel yönetimin ataması, vergi-harç yetkisi, her ilin sadece tek bir belediye başkanı olması da var

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

CHP'li 26 milletvekili krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, krize dönüşen yurt sorunu için araştırma önergesi verdi...

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Aydın-Denizli Otoyolu'nun etkileri TBMM gündeminde!

Aydın-Denizli Otoyol Projesinin çevreye etkileri TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara'da son 1 ayda 228 esnaf kepenk indirdi!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil yaptığı açıklamada başkent Ankara'da 228 esnaf kepenk indirdiğini söyledi.

Satın alacağı gayrimenkulden vazgeçenler dikkat!

AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, "Kamu alacaklarına yönelik hacizli menkul malların açık artırmayla satımına katılacaklardan yüzde 5 teminat alınmasını getiriyoruz" dedi ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nihat Yeşil'den Ankara 19 Mayıs Stadı eleştirisi!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, yeni 19 Mayıs Stadını TBMM’ye taşıdı...

Türkiye'de 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi!

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesini cevaplayarak geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020'de 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı kaydedildi.

Ankara-Niğde Otoyolu meclis gündeminde!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Yap-İşlet-Devret modeliyle ERG şirketi tarafından inşa edilen Ankara-Niğde Otoyolu’nu TBMM’ye taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi hazırlandı.

2020'de Ankara'da 3 bin 398 esnaf kepenk indirdi!

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, 2020 yılı içerisinde Ankara'da 3 bin 398 esnafın, son bir ay içerisinde ise 25 lokanta ve restoranın oda kaydını sildirerek kepenk indirdiğini dile getirdi.

Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale’deki imar kararına tepki gösterdi.

Gülizar Biçer Karaca'dan deprem vergisi önergesi!

TBMM’de 5 partinin ortak deprem araştırma önergesi hakkında söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 1999 depreminde zaman aşımı uygulanan ya da cezaların ertelendiği davaların peşini bırakmayacaklarını belirtti.

Denizli'de mermer ıslah OSB kurulması için ilk adım atıldı!

Denizli'de mermer ıslah organize sanayi bölgesi kurulmasını isteyen sektör temsilcileri, MAKSIAD Başkanı Mehmet Sarı'nın ev sahipliğinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ile bir araya gelerek taleplerini dile getirdi.

Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi Haberi

Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi

AK Parti , 'başkanlık' sisteminin ardından, yerel yönetimlerde reform konusunu da tartışmaya açmaya hazırlanıyor. Ortaya kritik öneriler çıktı. 'Eyalet' sistemini anımsatan çalışmada en dikkat çeken madde, il genel meclisi ve ilçe belediyelerinin kaldırılması ve her ilin sadece tek bir belediye başkanı ve tek bir yerel meclisle temsil edilmesi oldu. 


AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 5 kişilik 'Yerel Yönetimler Çalışma Komisyonu' tarafından hazırlanan raporda yerel yönetimleri güçlendirecek öneriler var. Satırbaşları şöyle: 


TEK BAŞKAN, TEK MECLİS OLMALI: İl düzeyinde doğrudan seçilen, tek bir yerel meclis olmalı. İl meclis üyeleri, dar bölgeli, 2 turlu, doğrudan seçimle göreve gelmeli. Tek bir belediye başkanı ve vali olmalı. Valilik devletin ve hükümetin ildeki tek temsilcisi olarak yeniden tanımlanmalı. Uygulamadaki ilçe belediye başkanları doğrudan...