04 / 05 / 2024

Denizli Tarakçı Evi restorasyon

Denizli Tarakçı Evi restorasyon

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Denizli'de evi yanan aileye tadilat yardımı!

Denizli Merkezefendi Belediyesi tarafından yangında evi zarar gören aileye yardım etti. Merkezefendi'de belediye tarafından evin tadilatı yaptırıldı. 

Denizli Büyükşehir'den evi yanan vatandaşa yeni ev jesti!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ilçesinde psikolojik sorunlar yaşadığı iddia edilen emlakçı oğlu tarafından evi ateşe verilen 65 yaşındaki Feride Ağan'a yeni ev hediye etti.

Denizli Gerzele Kültür Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Gerzele El Becerileri Kurs Merkezi ve Kültür Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Denizli Tarakçı Evi restore edildi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Denizli Cezmi Ökten Evi restore edildi!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi evleri restore ederek şehir yaşamına kazandırmaya devam ediyor.

Denizli Adil Beştaş Evi restore edildi!

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları restore eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, 121 Dev Proje kapsamında 1940’lı yıllarda inşa edilen Adil Beştaş Evi’ni yok olmaktan kurtardı.

Denizli Cezmi Ökten 1 Evi restore edilecek!

Kentin tarihi değerlerine yönelik yaptığı hizmetlerle büyük takdir kazanan Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cezmi Ökten 1 Evini restore ederek Denizli halkının hizmetine sunacak.

Denizli Adil Beştaş Evi restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihi binalarda yürüttüğü restorasyon çalışmalarıyla kentin tarihi zenginliklerini kent sakinlerinin hizmetine sunuyor.

Denizli Merkezefendi'ye taziye evi yapılacak!

DENİZLİ'nin Merkezefendi Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşların acılarını paylaşmaları için taziye evi yaptıracak. Taziye evi proje hazırlıklarını bitiren Merkezefendi Belediyesi, projeyi dört ay içinde tamamlamayı planlıyor.

Bitlis'te villa şeklinde 5 sevgi evi açıldı!

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, 2015'te Bitlis merkezde korumaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar için villa şeklinde 5 sevgi evi açtıklarını söyledi.

Denizli Sevgi Evi yeni hizmet binasına taşındı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yeni hizmet binasına taşındı. Osman Zolan, bugüne kadar 25 bin hayırseverin Sevgi Eli'ne bağışta bulunduğunu, 10 yılda 100 binden fazla kişiye ulaştıklarını söyledi.

Karlıoğlu ailesinin evi küllerinden yeniden doğdu!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, yangında evi küle dönen Karlıoğlu ailesine yardım elini uzattı. Sevgi Eli ekiplerince Karlıoğlu ailesinin eşyaları yenilenirken, yangında kullanılamaz hale gelen evi yeniden hayat buldu

Denizli Buldan'da Şevket Muallim Evi Konağı butik otele çevrilecek!

Denizli'nin Buldan İlçesi'ndeki 'Şevket Muallim Evi' olarak bilinen merhum Kazım Süren'e ait 125 yıllık tarihi geçmişe sahip iki katlı konak, oğulları tarafından turizme kazandırılmak üzere kaymakamlığa bağışlandı.

Denizli Tarakçı Evi restorasyon Haberi

Denizli Tarakçı Evi restorasyon

Külahçıoğlu Un Fabrikası, Merzeci Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı, Ali Bilge Evi, Necip Ökten Evi, Abdüloğlu Evi, Cezmi Ökten Evi ve Adil Beştaş Evi gibi Denizli'nin yıkılmaya yüz tutmuş çok sayıda tarihi değerini restore eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), ilçelerde de restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Buldan ilçesinde bir süre önce başladığı dönemin Buldan Belediye Başkanı Talat Tarakçı’nın yaşadığı Tarakçı Evi'nin restorasyonunu da tamamladı. Aslına uygun olarak gerçekleştirilen restorasyon çalışması ile Tarakçı Evi kent belleğine kazandırıldı. 

Tarakçı Evi 

Tarakçı Evi olarak bilinen konutun 1930'lu yıllarda Buldan Belediye Başkanlığı yapan Talat Tarakçıoğlu'nun dedesi Hacı Hasan tarafından inşa ettirildiği biliniyor. Mimari ve süsleme...