06 / 05 / 2024

denizli tarihi yapı restorasyon

denizli tarihi yapı restorasyon

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları yeniden şehre kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte eşine az rastlanan bir yapıyı daha yenileyecek.

Denizli'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Denizli'nin tarihi değerlerini restore ederek şehre yeniden kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar onlarca tarihi yapıyı restore etti.

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kayseri Develi'de tarihi yapıların koruma altına alınması TBMM'de!

Kayseri'nin Develi ilçesinde yer alan tarihi yapıların koruma altına alınması ve restorasyonuna yönelik çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Ersoy, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarihi yapıların restorasyonunda hız kesmiyor!

Tarihe tanıklık etmiş yapıları yeniden kente kazandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 tarihi yapıda restorasyona devam ederken 6'sı için proje çalışmalarını da tamamladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuya ilişkin konuştu.

İstanbul'un tarihi yapıları risk altında!

Dünya Hava Kirliliği Raporu'nda Türkiye, 106 ülke arasında 46'ncı sırada yer aldı. Uzmanlar, bu durumun tarihi yapılara zarar verdiğini söyledi.

Denizli'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde tarihi öneme sahip binaları restore etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak Şirinköy Kahvehanesi’nin restorasyon çalışmalarına başladı. 

Üsküdar Belediyesi'nce restore edilen tarihi yapılar mecliste!

Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilen tarihi yapılara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları TBMM gündeminde!

Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bitlis'te binaların arasında kaybolan tarihi yapılar gün yüzüne çıkarılıyor!

Bitlis'te Osmanlı döneminden kalan ve zamanla yapılan binaların arasında kaybolan tarihi yapılar, gün yüzüne çıkıyor.

Balıkesir'de tarihi yapılar restore ediliyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kentte bulunan tarihi yapıları restore ederek şehre kazandırıyor. Özellikle Marmara, Edremit ve Karesi ilçelerindeki tarihi yapılar restore çalışmalarıyla yeniden hayat buluyor. 

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Denizli'deki tarihi yapı restore ediliyor!

Denizli’nin tarihine tanıklık etmiş binaları yeniden şehre kazandıran Denizli Büyükşehir Belediyesi kentte eşine az rastlanan bir yapıyı daha yenileyecek.

Kayseri Tomarza'daki tarihi yapılar gün yüzüne çıkıyor!

Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve beraberinde bulunan heyet Tomarza ilçesinde bulunan tarihi yapıyı inceledi.

denizli tarihi yapı restorasyon Haberi

denizli tarihi yapı restorasyon

Restore ettiği tarihi binalarla kentin değerlerine sahip çıkmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehirde eşine az rastlanır bir binaya daha sahip çıkacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda 1951'de Şirinköy Muhtarı Kamil Altınbaş, Aza Bayram Balkanay ve Aza Mehmet Ali Yılmaz önderliğinde köy sakinleri tarafından yaptırılan Şirinköy Kahvehanesi Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Bahçesinde havuz olma özelliğiyle işlev olarak İstanbul'da bulunan büyük kahvehanelere benzeyen tarihi yapının güney cephesinde tiyatro oyunlarının sergilendiği yüksek bir sahne olduğu fakat günümüzde kaldırıldığı bildilrildi. Tarihi yapının geçmişte Karagöz-Hacivat, hokkabaz ve ortaoyunu gibi millî oyunların sergilendiği yer olması bakımından son derece önemli olduğu belirtildi.

"Orijinal dokusuna uygun olarak korunabilmiş"

Denizli’de eski kahvehanelerin genelde köylerin merkezi noktalarına yapıldığı ve vatandaşların sosyalleştiği mekanlar olduğu bildirilirken Şirinköy Kahvehanesi'nin...