04 / 05 / 2024

denizlide deprem olma olasılığı

denizlide deprem olma olasılığı

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği üyesi, İnşaat Yüksek Müh. Erdem Aydın Denizli'de her an çeşitli büyüklüklerde depremlerin olabileceğine dikkat çekti. Bu yüzden hazırlıklı olmamız gerektiğini, her geçen günün kayıp olduğunu söyledi.

İstanbul'da 2030'a kadar büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 62!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız deprem gerçeğini bir kez daha hatırlatarak, İstanbul depremi ve Kıbrıs adasındaki deprem riskine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan şok açıklama: Doğu Karadeniz'de 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı var!

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz'de deprem tehlikesinin, dünden daha fazla artmış olduğunu ve bölgede 6 ve 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığına dikkati çekti.

İstanbul'da 'her an deprem olma ihtimali' açıklandı! Deprem uzmanı resmen oran verdi: Neredeyse yazı tura atacaksın!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1'lik depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma riskini açıkladı. Resmen oran veren Görür, "Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi. 

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür: ‘İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığı yüzde 64’

Sabancı Üniversitesi’nde “Toplum ve Afet Risk Yönetimi” temalı semineri düzenledi. Seminerde depreme ilişkin konuşan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’da 7 ve üzeri bir deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğunu söyledi.

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!

İstanbul, 1999'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği deprem de dahil olmak üzere yıkıcı depremlerle dolu bir geçmişe sahip. İstanbul'da 2030 yılına kadar büyüklüğü 7 ve üzeri deprem olma ihtimali açıklandı. Prof. Dr. Naci Görür, Dr. Doğan Kalafat ve Prof. Dr. Haluk Özener peş peşe konuştu.

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da deprem olma olasılığı arttı!

Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, merkez üstü Kahramanmaraş olan iki depremden sonra hangi bölgelerde deprem riskinin arttığını anlattı. İşte detaylar!

İstanbul depremi için ürküten açıklama!

Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi’nde tarihi kayıtlar incelendiğinde ortalama her 250 senede bir yıkıcı sarsıntı yaşandığını vurguladı. Görür, bu dönemde İstanbul'da 7.2’den büyük yeni bir deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu söyledi.

İstanbul depremi uzatmaları oynuyor!

Deprem uzmanı Naci Görür, "İstanbul’da bir periyot öngörebiliyoruz. 99 depreminden sonra 30 sene içerisinde 7’den büyük deprem olma olasılığı her an yüzde 64’tür" dedi. Görür, "14 bin kayıpla kurtulmamız mümkün değil. Artık fazla zaman yok" diye konuştu.

Naci Görür: Erzincan'da en az 7 büyüklüğünde deprem olabilir!

Prof. Dr. Naci Görür, Erzincan çevresinde ile Erzincan’ın doğusunda olan yedisu fayının hassasiyetle baktığı bir konu olduğunu belirtti ve, "Burada da en az 7 büyüklüğünde bir deprem olma olasılığı fazla" dedi.

Deprem geliyor!

17 Ağustos depreminin yıl dönümünde, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir Türkiye’de deprem gerçeğini, alınması gereken önlemleri, kaç şiddetinde deprem olma ihtimalini anlattı.

Silivri açıklarında 7.5 büyüklüğünde deprem ihtimali artıyor!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç. Dr. Bülent Özmen, Silivri'nin 15-20 kilometre açığında 'Kumburgaz segmenti' diye isimlendirilen bir fay hattı olduğunu görüyoruz. Burada 7-7.5 büyüklüğüne varacak deprem olma ihtimali her geçen gün artıyor" dedi.

denizlide deprem olma olasılığı Haberi

denizlide deprem olma olasılığı

Aydın, Denizli'de eski şehir diye adlandırılan bölgelerde çok sayıda eski bina bulunduğunu ve bu binaların, depremsellik açısından büyük riskleri de beraberinde getirdiğini ileri sürdü. 


"Deprem öldürmez, çürük yapılaşma öldürür, yanlış yapılaşma öldürür, yerine uygun şekilde yapılmayan yapı öldürür. Burada sorumluluk kime düşüyor, bu yapıların yapılmasına izin verenlere düşüyor, müteahhitlere düşüyor, yerel yönetimlere, kanunlar ve imar kanunları ile bunları bir araya getiren hükümetlere düşüyor. 17 Ağustos bize gösterdi ki yanlış yere, yanlış zemine ve yanlış yapılan yapılar çok sayıda can kaybına sebep olabiliyor."dedi. Aydın, Denizli'nin 1. derece deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak; "Denizlimizin böyle bir depreme hazırlıklı olmadığını düşünüyorum. Geçmiş yapı stokuyla düşünüyorum. Yeni yapılaşan yeni yapıların bulunduğu, Yenişehir, Servergazi gibi şehrin farklı zeminin sağlam bölgelerinde ki yeni denetimli ve sağlam, sağlıklı...