11 / 05 / 2024

depolu mesken tapusu

depolu mesken tapusu

Tapuda depolu mesken nedir? Tapuda depolu meskenin deposu da mesken olarak kiraya verilebilir mi? İşte tapuda depolu mesken ile ilgili esaslar ve Yargıtay Kararı örneği...

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış ve iskan izni alınmış kat mülkiyeti olan bir binada dükkan tapusu olan bir bağımsız bölüme mesken tapusu almak mümkün olabiliyor. İşte dükkan tapusunu meskene çevirme işlemleri..

Kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Bir arsa üzerinde inşa edilen bir yapıdaki mesken ve işyerlerine tapu alınabilmesi için yapının projesine uygun inşa edilmesi ve oturum izinlerinin alınması gerekiyor. Peki, bir bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu nasıl çıkarılır?

Devremülk tapusu nedir?

Mesken olarak kullanılmaya elverişli bir yapıdan, yılın belli dönemlerinde ve müşterek mülkiyet payına bağlı olarak yararlanma hakkına devremülk deniyor. Peki,devremülk tapusu nedir?

Aile konutu şerhi talebi!

Bir mesken tapusu üzerine, aile konutu şerhi konması; eşlere birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Aile konutunun tapusuna şerh konulabilmesi için, tapu dairesine müracaat edilmesi gerekiyor. İşte aile konutu şerhi talebi dilekçesi...

Dükkan tapusu nasıl olur?

Bir arsa üzerine yapılacak inşaatta hangi bölümün mesken, hangi bölümün dükkan veya ortak alan olacağı mimari projesinde tespit ediliyor. Peki, dükkan tapusu nasıl olur? Dükkan tapusu nasıl alınır?

Krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Konut kredisi için başvuru koşulları bankadan bankaya değişkenlik gösteriyor. Konut kredisi kullanılarak bir mesken alınması halinde, evin tapusu krediyi alan kişi adına düzenleniyor. Peki, krediyle alınan ev tapusu ortak hisseli olur mu?

Ankara'da icradan 2.4 milyon TL'ye 3 gayrimenkul!

Ankara 3. İcra Dairesi tarafından Çakırbey Sitesi'nde bulunan dubleks villa, Yenimahalle'de bulunan depolu dükkan ve Çankaya'da bulunan mesken, 21 Nisan 2015 günü 10:10 ile 10:35 arası ihale ediliyor.

Beyoğlu'nda icradan 2.7 milyon TL'ye depolu dükkan!

İstanbul 10.İcra Dairesi, Beyoğlu'nda bulunan depolu dükkanı 2 milyon 700 bin TL'ye satışa çıkardı.Dükkan 30 Mart 2015'te saat 09.30 ile 09.40 arası ihale edilecek.

Evin tapusu nasıl alınır?

Satın almak istediğiniz evin tapusunun sizin adınıza devredilmesi için tapu dairesinde gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Peki, evin tapusu nasıl alınır? Tapu devir işlemleri için neler gerekli olur?

Ev tapusu harcı 2015!

Tapu devri için randevu günü ve saatinde gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesinde bulunulması ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, ev tapusu harcı 2015 ne kadar?

Tek evi olan emekliler için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyetten emekliler de yararlanabiliyor. İşte belediyeye verilmesi gereken tek evi olan emekliler için emlak vergisi mesken indirim dilekçesi...

Mesa Mesken Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildi!

Mesa Mesken mevcut yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılan değerlendirmelerle birlikte, imar durumunun yetersiz kalışı ve hedeflemiş olduğu yapılaşma koşullarına ilişkin belirsizlikler nedeniyle Ataşehir İmar İskan Blokları'ndan çekildiğini açıkladı.

depolu mesken tapusu Haberi

depolu mesken tapusu

Tapuda depolu mesken nedir?

Taşınmaz mal tapusunda "depolu mesken" yazması durumunda, mesken ile birlikte ona bağlı bir deponun mülkiyeti söz konusu oluyor. Söz konusu depo mesken ile aynı katta veya farklı katlarda da yer alabiliyor.


Bilindiği üzere, depolar; korunmak, saklanmak ya da gerektiğinde kullanılmak için bir şeyin konulduğu yerlere deniyor.


Ancak, depolu meskenlere sahip malikler, meskenlerinin depo kısmını hem "depo" olarak hem de "mesken" olarak kiraya verebiliyor. Mesken olarak kiraya verilen depolar için bazı sakıncalar söz konusu olabiliyor. Örneğin diğer kat maliklerinin şikayet konusu haline getirebiliyor.


Peki, depo tapusu olan daireye ev tapusu nasıl çıkartılır?


Bir bağımsız bölümün tapuda ve projesinde yazılı niteliğinin değiştirilebilmesi için tüm kat maliklerinin kabul ettiklerine dair imzaladıkları değişiklik projesinin yapılması gerekiyor. Depo tapulu daire ile ilgili Yargıtay Kararı örneği...