23 / 11 / 2024
fuzul

depozito bedeli

depozito bedeli

Kiralanan gayrimenkulün zarar görmeyeceğine dair kiracıdan alınan paraya depozito deniyor. Peki, gayrimenkul kiralamalarında depozito en fazla ne kadar olabilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

İlk kiralama ayında bazı masraflar yapılabiliyor. Bu masraflar arasında depozito da yer alıyor. Mal sahibi istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki, ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

Güvence bedeli damga vergisi!

Kiralama işlemlerinde kiraya verene, kiracının güvence vermesi gerekiyor. Güvence kapsamında kiracı depozito ödüyor. Peki güvence bedeli damga vergisine tabi mi? İşte güvence bedeli damga vergisi ilişkisi...

Depozito ne kadar alınır?

Depozito, kiralama işlemlerinde, mal sahibinin kiracısından aldığı güvence parası olarak karşımıza çıkıyor. Peki mal sahipleri ne kadar depozito alma hakkına sahip? Depozito ne kadar alınır?

Depozito iadesi için icra takibi!

Mal sahipleri, kiracının ödediği depozitoyu herhangi bir problem yaşanmaması durumunda geri ödemek zorunda. Kiracılar geri ödemeyi yapmayan mal sahiplerine "depozito iadesi için icra takibi" açabiliyor...

Depozito olayı nedir?

Bir konut kiraladığınızı farz edelim. Kiracı olarak ev sahibine "güvence" vermeniz gerekiyor. Ev sahibine verilen güvence ise depozito bedeli ödenerek sağlanıyor. Peki söz konusu depozito olayı nedir?

Kira depozito miktarı!

Kiracının, ev sahibine güvence vermesi için "depozito bedeli"nin ödenmesi gerekiyor. Banka hesabına yatırılan kira depozito miktarı ne kadar olmalı? İşte kanunda yer alan depozitonun hukuki niteliği...

Depozito iadesi!

Türk Borçlar Kanununa göre, depozito kiracının ev sahibine güvence için ödediği bedele deniyor. Bu bedel, kira sözleşme süresinin bittiği zaman geri ödeniyor. İşte depozito iadesi...

Depozito ücreti nedir?

Kiralama işlemleri sırasında, ev sahibinin kiracısından aldığı depozito ücreti nedir? Depozito ücreti ne kadar? Depozito bedeli ne zaman geri iade ediliyor? İşte depozito ücreti ile ilgili merak ettikleriniz...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Depozito bedeli kira sayılamaz, kiradan düşülemez!

Ev sahibi ve kiracılar arasında imzalanan protokol gereğince talep edilen depozito için ödenmesi gereken miktar kira olarak sayılamaz ve kiradan düşülemez. İşte detaylar...

Ev sahipleri evlerine kavuşmak için resmen para saçıyor! Taşınma bedeli, taşınacakları evin depozitosu daha neler...

Ev sahipleri evlerine kavuşabilmek için resmen mücadele ediyor. İstinaf sonrası, kiracılar evden çıkmak için ev sahiplerinde çeşitli taleplerde bulunuyor. Bunların başında da  taşınma bedeli ve taşınacakları evin depozito bedeli geliyor. İşte detaylar...

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Borçlar Kanunu ev sahibi ve kiracı ilişkisini düzenliyor!

Borçlar Kanunu ile ev sahibi ile kiracı ilişkisi yeniden düzenleniyor. Artık kiracı, depozitosunu bankadan faiziyle alacak. Depozito bedeli 3 aylık kira bedelini aşamayacak.

Kira depozito bedeli 2017 ne kadar?

Ev ve işyeri kiralamalarında kiracılardan taşınma öncesinde ilk ayın kira bedeli ve depozito bedeli talep ediliyor. Peki, kira depozito bedeli 2017 ne kadar?

Kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

Ev veya işyerini kiraya veren kimseler, kiracılarından ilk ayın kira bedelini peşin alabiliyor. Ayrıca mal sahiplerinin kiracıdan depozito isteme hakları da bulunuyor. Peki, kiracı depozito bedeli 2016 ne kadar?

2016 kira depozitosu ne kadar?

Mal sahibi ilk etapta kiracısından depozito bedeli de talep edebiliyor. Bu bedel, güvence bedeli oluyor. Mal sahibinin muhtemel zararlara karşı teminatı oluyor. Peki, 2016 kira depozitosu ne kadar?

Kira güvence bedeli ne kadar?

Borçlar Kanunu esaslarına göre, kiracının mal sahibine güvence vermesi gerekiyor. Kiracının güvence vermesi depozito ödemesi ile mümkün oluyor. Peki, kira güvence bedeli ne kadar?

Kira kontratında depozito bedeli 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kiracısından depozito bedeli isteyebiliyor.Güvence bedeli olarak bilinen bu ücret, belli bir sınırın üstünde olamıyor. Peki, kira kontratında depozito bedeli 2015 ne kadar?

Ev kirası depozitosu ne kadar?

Ev kiralamalarında, ev sahibi ile kira sözleşmesi imzalanıyor. Ev kiralarken yapılan masraflar arasında 1 aylık kira bedeli ile depozito masrafları bulunuyor. Peki, ev kirası depozitosu ne kadar? İşte ev kira depozito bedeli..

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

depozito bedeli Haberi

depozito bedeli

Bir evi kiralamak istediğiniz takdirde, eve ilk girişinizde kira bedelinin yanı sıra sizden depozito adı altında bir ödeme de talep edilebiliyor. Kiralama işlemlerinde istenilen bu teminat bedeli önceden veriliyor ve kira sözleşmesinin şartlarına bağlı olarak kiralanan mülkten çıkarken geri alınıyor. 
 
Konut ve çatılı işyeri kiralarında depozito verilmesi hakkında usul ve esaslar Türk Borçlar Kanununun 342. maddesinde “Kiracının güvence vermesi” başlığı altında yer alıyor. Peki, depozito en fazla ne kadar olarak istenebilir? 

Depozito en fazla ne kadar olabilir? 

Gayrimenkul sahibi, teminat bedeli konusunda Borçlar Kanunu kapsamında belirlenmiş sınırlara sahip oluyor. Kanun kapsamında ev sahibi, 3 aylık kira bedelini depozito olarak isteyebiliyor, ama daha fazlasını isteyemiyor. 

Kira depozitosu genellikle bir kira bedeli olarak isteniyor. Bazı ev sahipleri iki kira bedeli de talep edebiliyor....