02 / 05 / 2024

depozito bedelinin iadesi

depozito bedelinin iadesi

Kiracı depozitosu, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için alınıyor. Peki, kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito iadesi!

Türk Borçlar Kanununa göre, depozito kiracının ev sahibine güvence için ödediği bedele deniyor. Bu bedel, kira sözleşme süresinin bittiği zaman geri ödeniyor. İşte depozito iadesi...

Depozito ücreti nedir?

Kiralama işlemleri sırasında, ev sahibinin kiracısından aldığı depozito ücreti nedir? Depozito ücreti ne kadar? Depozito bedeli ne zaman geri iade ediliyor? İşte depozito ücreti ile ilgili merak ettikleriniz...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

İşyeri kira depozitosu 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında ilk ayın kira bedeli ile depozito bedelinin de ödenmesi istenebiliyor. Peki, işyeri kira depozitosu 2017 ne kadar?

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan belli miktarlarda depozito isteniyor. Bu depozito kiralama sonunda geri veriliyor. Peki, kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Faturalarda açma kapama bedeli iadesine red!

Kamu Denetçiliği Kurumu, ödenmemiş faturalar nedeniyle suyu kesilen başvurucunun, kendisinden tahsil edilen "açma kapama" bedelinin iadesi talebini reddetti.

Kira depozitosu hesaplama 2016!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi, kiracısından depozito talep edebiliyor. Bu depozito bedelinin sınırları Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu nasıl hesaplanır?

Lojman yakıt bedeli iadesi!

2016 yılında kaloriferli konutlarda 3,39 TL/m² kira bedeli alınıyor. Peki, lojman yakıt bedelinin kiradan yüksek olması halinde lojman yakıt bedeli iade edilir mi? Lojman yakıt bedeli iadesi esasları..

Depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Depozito, kiralananda oluşacak hasarlar veya bina aidatlarının ödenmemesi durumunda kiraya vereni korumak amacıyla alınıyor. Peki, depozito bedelinin iadesi nasıl olur?

Tapu döner sermaye iadesi!

Tapu döner sermaye bedeli, gayrimenkul devir işlemlerinde alıcı tarafından ödenmesi gereken masraflara arasında yer alıyor. Tapu döner sermaye ücreti, işletmeden işletmeye değişkenlik gösterebiliyor. Peki, tapu döner sermaye iadesi mümkün mü?

Kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların anlaşmaları neticesinde kira bedelinin elden ödenmesine karar verilebiliyor. Peki, ödemesi elden yapılan kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur? İşte yanıtı..

depozito bedelinin iadesi Haberi

depozito bedelinin iadesi

Kira depozitosu ne zaman iade edilir?

Depozito, bir taşınmaz değerin, yani gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. 


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor.  Genellikle emlakçıya teslim ediliyor, emlakçı da mülk sahibine veriyor, veya emlakçının yanında direk kiracı tarafından mülk sahibine veriliyor. 


Depozito yüksekliği aylık ödenmesi gereken kiranın en fazla üç katı olabiliyor. Yan gider hesaba dahil olmuyor. Kiracı bundan fazla depozito ödediyse geri isteme hakkı bulunuyor. 


Kiracının depozitoyu bir kerede ödeme zorunluluğu bulunmuyor. Zaten ilk kira artı üç kira depozito oldukça yüklü bir miktar oluşturacağından, kiracı depozitoyu ilk aya bölerek üç kira ile beraber ödeme hakkına sahip. 


Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde kiracının herhangi bir...