27 / 04 / 2024

depozito geliri

depozito geliri

Depozito, kiracının kiralayana verdiği güvence parası olarak karşımıza çıkıyor. Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen depozitoya göre, depozito kira geliri ne kadar olmalı? İşte depozito kira geliri ile ilgili yasal hükümler...

Kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Gayrimenkul sermaye iradı olan kira gelir vergisinde hem evi olup hem kendisi kirada oturanların vergi mükellefi olup olmadıkları merak konusu oluyor. Peki, kira geliri olup kirada oturanlar vergi öder mi?

Tapu'dan Hazine'ye 8 milyar lira harç geliri!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl Hazine'ye 7 milyar 945 milyon 311 bin 165 lira harç geliri aktardığını bildirdi.

Çin'in Macau adasının geliri yüzde 2.6 düştü!

Las Vegas'tan bile büyük bir kumarhane cenneti haline gelen Çin'in Macau adası ilk zararını yazdı. 2001'den bu yana 100 milyarlarca dolarlık yatırım yapılan adanın geliri yüzde 2.6 düştü.

Sarphan Finanspark'ta satış toplam geliri 220.6 milyon TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO'nun İstanbul Ümraniye 1.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi Sarphan Finanspark projesinde satış toplam geliri 220 milyon 608 bin 417 TL'ye çıktı.

Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. Peki, kapıcı dairesinin kiraya verilmesi durumunda elde edilen gelir vergisel sorumluluğu doğurur mu? Kapıcı dairesi kira geliri vergisi ödenir mi?

Kira geliri için beyanname örneği!

Kira gelir vergisi mükellefi olan kimselerin vergi ödemelerinden önce beyanname vermeleri gerekiyor. Kira gelir vergisi için beyannamenin en geç Mart ayının 25'ine kadar yapılması gerekiyor. İşte kira geliri için beyanname örneği..

1963 yılında İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci geliri sinemalardan elde etmiş!

1963 yılında yılda 900 milyon lira geliri olan İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci gelirini sinemalardan elde etmiş. 188 adet sinemadan Belediye'nin aldığı vergi, 17 milyon 986 bin liraymış.

Sarphan Finanspark'ta şirket toplam geliri artırıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Finans Merkezi'nde inşa edilen Sarphan Finanspark'ta şirket toplam geliri artırıldı.

Koç Holding'in 9 aylık toplam geliri 61.3 milyar TL!

Koç Holding, yılın 9 ayında konsolide bazda toplam 51,3 milyar lira satış geliri elde etti, şirketin aynı dönemde gerçekleştirdiği kombine yatırım miktarı da 5 milyar liraya ulaştı

Emlak Konut GYO'nun satış geliri 3 milyar 761 milyon TL'yi aştı!

Emlak Konut GYO, gayrimenkul projelerinde yılın 10 ayında toplam 7 bin 533 adet bağımsız bölümün satışını yaptı, toplam satış geliri de (KDV hariç) 3 milyar 761 milyon 14 bin lirayı aştı.

Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri!

TÜRKİYE turizmde basamak atlamaya devam ediyor. Türkiye'ye turist sayısının, gelecek yıl yüzde 5,3 artışla 39.2 milyon olacağı tahmin ediliyor.Hedef: 40 milyon turist, 36.5 milyar dolar turizm geliri.

Turizm geliri yüzde 8,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz-eylül dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı. Buna göre, turizm geliri üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 arttı ve 12 milyar 854 milyon 373 bin dolara ulaştı.

Turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 arttı!

Turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarından oluşan III. çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11 artarak 12 milyar 854 milyon 373 bin dolar oldu.

depozito geliri Haberi

depozito geliri

Depozito kira geliri!

Depozito, kiralama işlemleri kapsamında, kiracının, ev sahibine verdiği güvence olarak tanımlanıyor. Damga vergisine tabi tutulmayan depozito kira geliri, Türk Borçlar Kanunu'nda, 342. maddede ele alınıyor. 


MADDE 342- 

Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse...