29 / 04 / 2024

depozito iadesi muhasebe kaydı

depozito iadesi muhasebe kaydı

Depozito, kiracının mal sahibine verdiği güvence olarak karşımıza çıkıyor. Bu para, zarara konu olabilecek bir durumun yaşanmaması halinde kiracıya geri iade ediliyor. İşte kira hukuku depozito iadesi...

Kiracıya depozito iadesi nasıl yapılır?

Kiracıların ev kiralarken yaptığı depozito ödemesini geri alırken ev sahibinin ise faiz ödemesi yapması neticesinde yasal boyutu merak konusu. İşte merak edilen soru kiracı ev sahibinden depozito faizi alabilir mi?

1 yıllık kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? Kira depozito iadesi güncel kira ile mi?

Kiracılar, oturdukları evle ilgili bazı sorularına yanıt aramaktadır. Bu sorularda daha çok zam ve kontrat konusunda olmaktadır. İşte kiracıların araştırdığı yanıtlar!

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito sözleşme bitiminde belli şartlarda iade edilebiliyor. Peki, kira depozito iadesi güncel kira ile mi olur?

Kira depozito iadesi 2021!

Mülk sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evi tahliye etmesi durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2021...

Kira depozito iadesi 2020!

Mal sahibinin evi kiralamak isteyen kiracıdan aldığı ''güvence bedeli'' olarak belirlenen kira depozitosu kiracının evden ayrılması durumunda iade ediliyor. Peki kira depozitosu nasıl iade ediliyor? İşte kira depozito iadesi 2020!

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmelikte değişiklik 2016!

14 Ekim 2016 tarihinde 29857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklik yönetmeliği ile Hazine taşınmazlarının iadesi hakkında yönetmeliğin 18. ekinde yer alan protokolde değişiklik yapıldı..

Konutta KDV iadesi var mı, yok mu?

Konutta KDV iadesi ile ilgili olarak Ticaret ve Gümrük Bakanlığı açıklama yaptı. Böylece "Konutta KDV iadesi var mı, yok mu?" kargaşası da son buldu..

Konutta KDV iadesi Bakanlık açıklaması!

Konutta KDV indiriminin yapılması ile gündeme gelen iadeler hakkında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. İşte konutta KDV iadesi Bakanlık açıklaması..

Konutta KDV iadesi bilmecesi çözüldü!

Birkaç gündür yaklaşık iki milyondan fazla konut alıcısının gündeminde olan KDV indirim ve iadesi hakkındaki belirsizlikler netleşti. Türkiye Bankalar Birliği yapılan yorum ve değerlendirmelerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı..

Bankalar Birliği'nden konutta KDV iadesi açıklaması!

TBB: "Bankalardan konut kredisi kullanan müşterilerin bankalara başvurarak KDV iadesi alabilecekleri yönündeki yorum ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamaktadır" şeklinde açıklamada bulundu.

Konut kredisi kullanan KDV iadesi alamayacak!

Vatandaşların konut almak için kullandığı kredilerde KDV iadesinin bulunmadığı ortaya çıktı. 150 metrekare ve üstü evlerin satın alınmasında ödenen yüzde 18 KDV'nin yüzde 8'e indirilmesi ve müteahhitlere yönelik KDV iadesi sektörde bilgi kirliliğine neden oldu.

depozito iadesi muhasebe kaydı Haberi

depozito iadesi muhasebe kaydı

Kira hukuku depozito iadesi!

Türk Borçlar Kanununda yer alan hükümlere göre, depozito; kiracının mal sahibine güvence için verdiği paraya deniyor. Vadeli hesaba yatırılması gereken bu para 3 aylık kira bedelini aşamıyor.


Böylece, "Kira depozito nedir?" sorusunu yanıtladıktan sonra, kira depozito iadesi ile ilgili hükümlere yer verelim.


Depozito iadesi, sözleşmede belirtilen esaslar ışığında; bir zararın yaşanmaması; apartman aidat ödemelerinin yapılmış olması ve kira borcunun olmaması halinde gerçekleşiyor. Aksi halde yaşanan zararlar, bu teminat parasından düşülüyor.


Kira hukuku depozito iadesi ile ilgili hükümler, Türk Borçlar Kanununda şu şekilde sıralanıyor: Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamaz.


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf...