03 / 05 / 2024

depozito kiraya sayılabilir mi

depozito kiraya sayılabilir mi

Kira hukukuna göre, taşınmaz mal sahibi kiraya verdiği gayrimenkulü için kiracısından güvence bedeli adı altında depozito talep edebiliyor. Peki söz konusu depozito kira yerine geçer mi?

Depozito kiraya sayılır mı?

Kiralama işlemlerinde kiracının, mal sahibine "güvence bedeli" adı altında verdiği depozito ile ilgili en çok merak edilen sorular arasında "Depozito kiraya sayılır mı?" sorusu yer alıyor. İşte sorunun yanıtı bu haberde...

Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın! Kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi?

Ev sahipleri, kiralara yüzde 25 oranında zam uygulayabiliyor. Peki kiraya yılda iki defa zam yapılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Gayrimenkulünü kiraya verecekler dikkat! Dövizle kiralama yapılabilir mi? Tek tek açıklandı, cezası var!

Dövizle gayrimenkul kiralama işlemlerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Peki dövizle kiralama yapılabilir mi? Yabancı uyruklu kişilerle kiralama nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

Tapunuza sahip çıkın! Bu yollarla tapunuz geçersiz sayılabilir!

Deprem ve yaşanan pandemi yüzünden sonra vatandaşların konut anlayışında değişiklikler olmaya başladı. Uzmanlar uyarıyor; müstakil ev alırken dikkat edin! İşte detaylar!

EYT’liler dikkat! EYT başvurunuz geçersiz sayılabilir! Bu kriterlere dikkat edin!

EYT düzenlemesinin yasalaşmasının ardından yaklaşık 1.6 milyon başvurudan 600 bine yakın kişinin işlemleri tamamlanırken, mükerrer ve prim borçlusu olanların başvuruları geçersiz sayılıyor. Uzmanlar borçların ödenmesi konusunda uyardı.

Ford Transit Minibüs fiyatları ne kadar? İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi

Ford Transit Minibüs'ün en büyük özellikleri arasında işlevselliği, geniş iç hacmi, çeşitli seçenekleri ve dayanıklılığı sayılabilir. Ancak, en önemli özelliği, yolcu taşımacılığı için son derece uygun bir araç olmasıdır. İşte 14 Mart 2023 fiyat listesi.

Kia ceed serilerinde Mart zammı var mı? İşte 08 Mart 2023 fiyat listesi

Kia'nın diğer önemli özellikleri arasında tasarımı, teknolojik özellikleri, performansı ve dayanıklılığı da sayılabilir. Kia, son senelerde ürettiği araçlarla  birçok ödül kazanmıştır ve müşteri memnuniyeti konusunda da iyi bir üne sahiptir. Peki 08 Mart 2023 fiyat listesi nedir?

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

Düşük kira bedeliyle işinizin sahibi olun! O ilimizde çok sayıda iş yeri kiraya veriliyor!

Düşük kira bedeliyle işinizin sahibi olabilirsiniz. O ilimizde çok sayıda iş yeri kiraya veriliyor! İşte detaylar…

Belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor! Aylık 270 TL kira ödeyerek işyeri açabilirsiniz!

Çok sayıda kişi uygun kira ve çeşitli fırsatlarla iş yeri açarak para kazanmanın yollarını araştırıyor. İzmit’te belediye 17 ticari işletmeyi kiraya veriyor. Aylık 270 TL kira ödeyerek kolaylıkla işyerinizi açabilirsiniz. İşte detaylar…  

depozito kiraya sayılabilir mi Haberi

depozito kiraya sayılabilir mi

Depozito kira yerine geçer mi?

Kira hukukuna göre, taşınmaz mal sahibi kiraya verdiği gayrimenkulü için kiracısından güvence bedeli adı altında depozito talep edebiliyor.


Ancak söz konusu depozito bedelinin üç aylık kira bedelinden yüksek olmaması gerekiyor. Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor. Peki, depozito kira yerine geçer mi?


Depozitonun kiraya sayılması

Depozito, kanunen kira bedeli olmuyor; yalnız yaşanacak zararların teminatı olarak alınıyor. Buna göre kira süresinin sona erdiği dönemde kiracı son kira borcunu ödemediyse; zararın giderilmesi için bu kira borcu depozitodan düşülüyor.


Buna karşın; kiracı ile...