02 / 05 / 2024

Depozito kiraya sayılır mı

Depozito kiraya sayılır mı

Depozito, kiralamalarda ilk kira ile verilen güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Kiracının, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırması gerekiyor. Peki, son kira depozitoya sayılır mı?

Ev sahibinden depozito almak!

Ev sahibinden depozito almak ortak hesaba yatırıldıysa basit oluyor. Ancak kiracı evi boşaltırken evi teslim aldığı günkü gibi bıraktığı ve evde değerini düşürebilecek hasarlar bırakmadığı takdirde...

Depozito kiraya sayılır mı?

Kiralama işlemlerinde kiracının, mal sahibine "güvence bedeli" adı altında verdiği depozito ile ilgili en çok merak edilen sorular arasında "Depozito kiraya sayılır mı?" sorusu yer alıyor. İşte sorunun yanıtı bu haberde...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur?

Tahliye taahhütnamesi, gayrimenkul alanında yapılan sözleşmelerden biridir. Bu sözleşmenin geçerli ve geçersiz olduğu bazı durumlar vardır. Peki tahliye taahhütnamesi geçersiz sayılırsa ne olur ve hangi durumlarda geçersiz sayılır? İşte tahliye taahhütnamesi ile ilgili ayrıntılar...

Ev sahiplerinden ara zam talebi! Kiraya ara zam yapılır mı? Hemen bu detaylara bakın!

Asgari ücretlilere, memurlara ve özel sektör çalışanlarına yapılan maaş düzenlemeleri sonrasında,  ev sahiplerinden kiralar için ara zam talepleri gelmeye başladı. Peki kiraya ara zam yapılır mı?

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Bu sefer kaçıran çok üzülür! Akbank o kampanyayı yine başlattı! Acele edin 1500 TL'yi alın

Ülkemizde hatırı sayılır geçmişe sahip olan ve bu zamana kadar faaliyet gösteren en içerikli bankalardan birisi olan Akbank yeni kampanyasını ilan etti. Müşterilerinin en sevdiği kampanyalardan olan davet ettikçe kazandıran kampanya başladı. Akbank aracılığı le müşterilere 1500 TL ödeme yapılıyor.

Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetleri bir arada sunan Tümosan fiyatları merak ediliyor. Çiftçiler dikkat! Türk Boğası Tümosan Traktör'de ayın fırsatını kaçırmayın sayılı gün kaldı! 25 Şubat 2023 fiyat listesi

Depozito son kiraya sayılır mı?

Depozito, ev kiralanırken verilen bir nevi teminat yerine geçmektedir. Ev sahipleri depozitoyu son kiraya sayar mı? İşte detaylar!

Depozito kira yerine sayılır mı?

Depozito, kiralanan mülkün zarar görmeyeceğine dair para ya da kıymetli evrak olarak verilen güvence teminatı olarak biliniyor. Peki, depozito kira yerine sayılır mı? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022!

Kira sözleşmesi belirli ve belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Kira süresinin belirlenmediği durumlarda kira sözleşmesi belirsiz tarihli olarak sayılır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte kira sözleşmesi örneği 2022..

Kira tespit davası ne zaman açılır? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

Konut ve işyeri kiralayan kiracıların sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedellerine belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depozito kiraya sayılır mı Haberi

Depozito kiraya sayılır mı

Son kira depozitoya sayılır mı?

Depozito, taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira ile verilen güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Kiracının, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırması gerekiyor. 

Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiracı ile herhangi bir problemin yaşanmaması durumunda taşınmaz sahibi, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, son kira depozitoya sayılır mı?


Depozitoyu son kiraya saymak..

Kanunen...