14 / 05 / 2024

depozito neden verilir

depozito neden verilir

Ev sahibinin, kiracısından ilk aşamada talep ettiği masraflar arasında yer alan depozito bedeli, kiracının ev sahibine güvence vermesi için ödediği para olan depozito yasal mı? İşte yanıtı...

İmar kirliliğine neden olma suçu nedir?

İmar kirliliği; yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar olarak ifade ediliyor. Peki, imar kirliliğine neden olma suçu nedir? İmar kirliliğine neden olma cezası nedir?

Aile konutu şerhi neden konur?

Resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekana, aile konutu deniyor. Bu meskenin tapusuna aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aile konutu şerhi neden konur? Tapuya aile konutu şerhi konulunca ne olur?

Aile konutu nasıl kiraya verilir?

Resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer için tapuda aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki aileye özgülenen bu ev kiraya verilebilir mi? Aile konutu nasıl kiraya verilir?

Konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Konut kredisi başvuru koşulları değişmekle birlikte risk ve istihbaratında olumsuzluğu bulunmayan ve gelirini belgeleyen kimseler, konut kredisi kullanabiliyor. Peki, konut kredisi kaç yaşına kadar verilir?

Kiracı depozito hesabı!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracının ödemesi gereken bedeller arasında depozito bedeli de bulunuyor. Peki kiracıdan istenecek güvence bedeli olan depozito bedeli ne kadar olmalı? İşte kiracı depozito hesabı...

Depozito iade davası!

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

Depozito kira yerine geçer mi?

Kira hukukuna göre, taşınmaz mal sahibi kiraya verdiği gayrimenkulü için kiracısından güvence bedeli adı altında depozito talep edebiliyor. Peki söz konusu depozito kira yerine geçer mi?

Haydarpaşa Garı restorasyon projesine neden ruhsat verilmedi?

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu sabah resmi Twitter sayfasında Haydarpaşa Garı restorasyon projesi için neden ruhsat vermediklerini açıkladı. Nuhoğlu; kamuoyunu bilgilendirmek ve Kadıköy Belediyesi olarak tavrımızı ortaya koymak istedik.

Arsaya kredi verilir mi?

Bir arsa satın almak istediğinizi ancak, elinizde yeterli nakit paranız olmadığını farz edelim. Bu durumda bankalardan kredi kullanabilir misiniz? Arsaya kredi verilir mi? Hangi bankalar arsaya kredi verir?

Toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Konut kredisi ile uzun vadede düşük faiz oranları ile mesken sahibi olma fırsatını sunuyor. Kredi kullanılarak 10 -30 yılda ev sahibi olunabiliyor. Peki, toprak tapulu eve kredi verilir mi?

Arazi satışı neden durduruldu?

Arazi satışları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 25 Şubat 2014 tarihinde yayımlanan bir genelge durduruldu. Peki, arazi satışı neden durduruldu? İşte arazi satışları kararı..

İstimlak işlemi neden yapılır?

İstimlak ile özel kişilere ait gayrimenkuller, kamu yararı gözetilerek kanun esaslarına göre karşılığı ödenmek kaydıyla alınıyor. Peki istimlak işlemi neden yapılır? İstimlak işlemi nasıl yapılır?

Kayseri'deki şiddetli yağış sel baskınlarına neden oldu!

Bünyan'da akşam saatlerinde etkisini gösteren yağmur sele neden oldu. Sel nedeniyle ilçenin merkezinden geçen Bük Deresi taştı. Derenin taşmasıyla birlikte dere kenarında bulunan 4 ahır, 3 dükkan ve çok sayıda evi su bastı.

depozito neden verilir Haberi

depozito neden verilir

Depozito yasal mı?

Konut kiralamalarında ev sahibinin, kiracısından ilk aşamada talep ettiği masraflar arasında yer alan depozito bedeli, kiracının ev sahibine güvence vermesi için ödediği para olarak tanımlanıyor.


İlk defa kiralama işleminde bulunan ve depozito bedeli ilk kez duyan kiracılar, bu durumun yasal dayanağını merak ediyor. Siz de, "Depozito yasal mı?" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


4 Şubat 2011 tarihinde 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6098 sayılı Borçlar Kanununda depozitonun alınmasına ve depozitonun verilmesine ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Kanunun 342. maddesinde "Kiracının güvence vermesi" başlığı altında açıklanan depozito bedelinde ev sahibinin hakları korunduğu gibi, kiracının hakları da korunuyor.


Ev sahipleri, kiracısından dilediği miktarda depozito bedeli talep edemiyor. Kanuna göre ev sahibi, kiracısından en fazla üç aylık kira bedelini talep edebiliyor. Depozito bedeli ile ilgili yasal dayanak...