01 / 05 / 2024

Depozitoyu son kiraya saymak

Depozitoyu son kiraya saymak

Depozito, kiralamalarda ilk kira ile verilen güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Kiracının, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırması gerekiyor. Peki, son kira depozitoya sayılır mı?

Depozitoyu son kiraya saymak!

Kiralama işlemlerinde kiracının ev sahibine verdiği depozito, son kira bedeli olarak sayılabilir mi? İşte depozito ile ilgili hükümlerin yer aldığı Borçlar Kanunu hükümleri bu haberde...

Gelirinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali yüzde 9 daha fazla: Kiralar ömrü kısaltıyor!

Yapılan son bir araştırmaya göre yükselen kiralar strese neden oluyor ve ortalama ömrü kısaltıyor. Gelirlerinin yüzde 50'sini kiraya verenlerin 20 yıl içinde ölme ihtimali, gelirinin yüzde 30'unu kiraya verenlerden yüzde 9 daha fazla. İşte şok eden o rakamlar...

Evi kiraya vermek mi? yoksa vadeli hesaba yatırım mı? daha cazip...

Ev kiraya vermek iyi bir yatırım mı? Yoksa paranızı vadeye yatırıp faiz almak mı daha cazip! Ev kiraya vermek uzun dönemde kazandıran bir yöntemdir. Fakat son günlerde sosyal medya x üzerinden, uzmanlar ev mi? vadeli hesap mı? konusunu tartışmaya açıyor. İşte haberin detayları ve yorumlar...

Ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa paranızı faize yatırıp yüksek aylık getirisi sağlamak mı? 

Son zamanlarda konut sektöründe yaşanan dalgalanmalar, sektördeki durgunluk vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden olabiliyor. Birikimi olan bir vatandaş için ev alıp kiraya vermek mi? Yoksa birikimini faize yatırıp daha yüksek gelir elde etmek mi daha caziptir. İşte haberin ayrıntıları...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Bakan Tunç: Boş evini kiraya vermeyene ceza değil, teşvik verilebilir

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, boş tutulan ve kiraya verilmeyen evler ile ilgili gerek vergisel anlamda gerek diğer anlamlarda bir teşvik sistemi getirilebileceğini belirtti. Bakan Tunç, bu konuda cezai yaptırımın en son düşünülecek şey olabileceğini söyledi.

3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?

TOKİ sosyal konut projeleri kapsamında kura çekilişleri son sürat devam ediyor. Bu esnada, “Hangi TOKİ evleri kiraya verilebilir, 3+1 TOKİ evleri kiraya verilir mi?” soruları da yanıt aramaya başladı. İşte merak edilenler!

Depozito son kiraya sayılır mı?

Depozito, ev kiralanırken verilen bir nevi teminat yerine geçmektedir. Ev sahipleri depozitoyu son kiraya sayar mı? İşte detaylar!

Evini ve iş yerini kiraya verenler dikkat! Son gün 31 Mart!

1 Ocak-31 Aralık 2021 döneminde kiraya verdiği evden 7 bin Türk Lirası, iş yerinden ise 53 bin Türk Lirası'ndan fazla kazanç elde eden mükelleflerin beyanname vermeleri için son gün 31 Mart.

En çok harcama kiraya yapılıyor!

Türkiye İstatistik kurumunun açıkladığı son verilere göre; yıllar içerisinde hane halkında en çok harcama kiraya yapıldı.

Son 5 yılda imara açılan mera sayısı TBMM'de!

Son beş yılda ülkemizdeki mera alanları miktarı ve kiraya verilen, imara açılan mera sayısı meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018!

Kira gelir vergisi, konut veya işyerini bir sene boyunca kiraya vererek gelir elde edenler tarafından ödeniyor. Bu sene ilk taksitler Mart'ta ödendi. Peki, kira gelir vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Son 6 yılda ev alanlar azaldı, kiraya çıkanlar arttı!

2010 ila 2016 yıllarını kapsayan son 6 yıllık dönemde ev sahibi olanların sayısı azalırken, kiraya çıkanların oranı artış kaydedildi.

TŞOF 4 tesisini kiraya veriyor!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu, sahibi olduğu 4 ayrı dinlenme tesisini kiraya verecek. Kapalı zarf usulü ile alınacak tekliflere ilişkin ihalede son başvuru tarihi 15 Ağustos.

Depozitoyu son kiraya saymak Haberi

Depozitoyu son kiraya saymak

Son kira depozitoya sayılır mı?

Depozito, taşınmaz mal kiralamalarında ilk kira ile verilen güvence bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Kiracının, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırması gerekiyor. 

Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiracı ile herhangi bir problemin yaşanmaması durumunda taşınmaz sahibi, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlü oluyor. Peki, son kira depozitoya sayılır mı?


Depozitoyu son kiraya saymak..

Kanunen...