08 / 05 / 2024

Deprem Fonu tbmm

Deprem Fonu tbmm

Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi ile Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu kurulacak ve elde edilen gelirler bu fono aktarılacak.

Aile ve Gençlik Fonu 7 soruda tüm detaylarıyla! Yeni evleneceklere faizsiz 150 bin TL kredi Resmi Gazete'de yayımlandı!

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi'nin bugün itibarıyla yürürlüğe alınmasının ardından başvuru tarihi, nasıl başvuru yapılacağı ve kullanım koşulları tek tek belli oldu. İşte Aile ve Gençlik Fonu 7 soruda tüm detaylarıyla...

Aile ve Gençlik Fonu kuruldu! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Aile ve Gençlik Fonu'nun Kurulmasına İlişkin Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeyle beraber yeni evlenecek gençlere, 150 bin liralık 2 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Pilot uygulamaya, 6 Şubat deprem felaketinden etkilenen illerde başlanacak.

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Fonun kaynakları neler?

Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Bu kapsamda, fonun kaynaklarının ne olacağı merak konusu oldu. İşte ayrıntılar...

Aile Fonu ile 6 yılda toplam 440 bin TL faize son! Yasa bu hafta TBMM’de!

Aile ve Gençlik Fonu'yla gençlere evlilik desteği doğrultusunda 2 sene geri ödemesiz, 4 yılda geri ödeme kaydıyla 150 bin TL faizsiz kredi verilecek. Mevcut faiz oranları üzerinden bakıldığında, kredi kullananlar, yıllık 57 bin, 6 senede ise 440 bin TL faizden kurtulacak.

Evlenecek çiftlere müjde! Aile ve Gençlik Fonu teklifi komisyondan geçti!

Evlenecek çiftlere iki yıl boyunca ödemesiz kredi verilmesini kapsayan, 'Aile ve Gençlik Fonu Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi', TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda kabul edildi.

Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması: Deprem bölgesindeki acil durum hastaneleri için net tarih verdi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem bölgesindeki 10 acil durum hastanelerini Mart 2024 tarihi itibarıyla vatandaşların hizmetine sunmayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Yılmaz’dan milyonları ilgilendiren deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlayan 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde deprem ve kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, deprem hasarları için 1 trilyon 28 milyar lira kaynak ayrıldığını açıkladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vaktidir!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Adıyaman'da yaptığı konuşmasında deprem konutlarına ilişkin konuştu. Kurtulmuş, kalıcı konutlara geçilmesi için seferberlik vakti vurgusu yaptı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

İstanbul'da risk yasası hayata geçirilmeli! Detaylar peş peşe açıklandı! Büyük deprem öncesi...

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu, yaklaşık 1000 sayfalık taslak raporunu hazırladı. Raporda yer verilen talepler ve ayrıntılar peş peşe açıklandı. 

EYT’de prime takılanlar için iki önemli değişiklik! TBMM gündeminde!

Yaşanan deprem sebebiyle şu anlık gündemde yer almayan EYT kanun düzenlemesi, şubat ayı sona ermeden TBMM'de görüşülmesi için hazırlık yapılıyor. Vatandaşlar kademeli prim şartına yönelik değişiklik yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. İşte detaylar!

EYT mensuplarına şok haber! Tarih yine ötelendi!

EYT’den emekli olmayı bekleyen yaklaşık 2,5 milyona yakın kişi için yeni bir öteleme haberi geldi. Deprem nedeniyle TBMM’nin 28 Şubat’a kadar çalışmalarına ara verdiği ve böylelikle, ilk maaş için tarihin değiştiği bildirildi.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Deprem Fonu tbmm Haberi

Deprem Fonu tbmm

Deprem kuşakları üzerinde yer alan Türkiye'de gerek jeolojik nedenlerden dolayı gerek sonradan yapılan imar uygulamaları nedeniyle hem kırsal kesimde hem kentsel alanlarda oldukça yüksek deprem riski bulunuyor. 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ve Malatya'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem de durumun hafızalarda yer edinen vahametini bir daha somutlaştırdı. 

Şehirlerde afet risklerinin yüksek oluşunun yanı sıra imar barışı gibi imarsızlığın özendirilmesi ve meşruiyet kazandırılmasıyla beraber deprem riskinin sorumluluğu, kamu otoritesinden vatandaşların sorumluluğuna bırakıldı.  Bu nedenle, deprem riski bulunan konutlar da yasal statüye sahip olmuş ve depremden zarar görecek riskli konutların sayısı daha da arttı. 

Kızılay Başkanı'nın yaşanan depremin ardından vatandaşlara yardım çağrısı yapması, deprem vergisiyle ilgili birçok soru sorulmasına neden oldu. TBMM'ye sunulan Türkiye Cumhuriyeti Deprem Fonu Kanunu Teklifi...