26 / 07 / 2024

deprem neden oluyor

deprem neden oluyor

Gölcük Depremi'nin yıl dönümünde açıklamalarda bulunan Gönenli, yaşanan acılardan gereken derslerin alınmadığını söyledi. Gönenli "Yaşanan acılardan ders almıyoruz. Bugün gelinen süreçte hala yapı denetimlerinin gereği gibi olmadığını görüyoruz." dedi.

Konut satışlarındaki düşüş, büyük vergi kaybına neden oluyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,8 azaldı ve 75 bin 569 oldu. Yatırım Danışmanı Cihat Çicek, kredisizlik nedeniyle azalan konut satışlarının vergi kaybına neden olduğunu söyledi.

O fay hem Tekirdağ'ı hem Edirne'yi tehdit ediyor! Uzmanlar tek tek açıkladı: 7'den büyük deprem...

Tekirdağ (Gaziköy) ile Saros Körfezi arasında uzandığı belirlenen ve en son 1912'de aktive olan Ganos Fayı, Trakya için riske neden oluyor. Deprem uzmanları bir bir görüşlerini paylaştı. İşte ayrıntılar...

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Deprem neden hep gece oluyor? Deprem en çok hangi saatlerde oluyor?

Dünya tarihinde pek çok büyük deprem yaşandı ve ne yazık ki bu depremler önemli ölçüde yıkıma neden oldu. Vatandaşlar, depremlerin neden genellikle gece meydana geldiğini merak ediyor. Peki, Depremler neden gece olur? Depremler genellikle hangi saatlerde olur? İşte ayrıntılar...

Deprem neden hep gece olur? Son dakika deprem nereden öğrenilir?

Deprem Türkiye’nin gerçeklerinden biridir. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler ise unutulan bu gerçeği yeniden hatırlattı. Bu elim olaydan sonra vatandaşların depreme dair sorduğu soruların sayısı artmaya başladı. İşte merak edilenler!

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Tesla hisseleri kabusu! Wall Street’te kolay para devri bitiyor mu?

Dünyanın en zengin isimlerinden Elon Musk’un Tesla’sının piyasa değerinin üçte ikisini kaybetmesi ve şahsi servetinden de ağızları açık bırakan rakamların uçup gitmesi, ABD finans piyasalarında tedirginliğe neden oluyor.

Artan asgari ücret işçi kıyımına mı neden oluyor?

Asgari ücretin 2023 için 8.500 TL olarak belirlenmesi işçiyi sevindirmese de enflasyonun devam etme endişesi nedeniyle çalışanlarda işten çıkarılma korkusu başladı. İşverenler ise maliyetlere dikkat çekerek vergi ve primlerden yakınıyor.

Müteahhitler yapı denetiminde değişiklik istiyor! 

Yapı denetiminde 2019'da hayata geçirilen  otomatik atama yöntemi, inşaat şirketleri ile denetim firmaları arasındaki sorunların büyümesine neden oluyor. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Dolarda kıyamet kopacak! 1 dolara neler olacağına inanamayacaksınız, resmi bir açıklama geldi

Amerika Birleşik Devletleri'nde enflasyonun yüksek seyretmesi faizlerin artırılmasına neden oluyor. Ünlü kredi kuruluşu FED'den de konuya ilişkin bir açıklama geldi. FED, enflasyonun kabul edilemez derecede yüksek seyrettiğini ifade etti.

deprem neden oluyor Haberi

deprem neden oluyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Şeref Gönenli, üzerinden tam 15 yıl geçen 17 Ağustos Depremi nedeniyle bir açıklamada bulundu. 17 Ağustos 1999 yılında bir felaket yaşandığına dikkat çeken Gönenli. 

"Depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha hüzünle yad ediyor, Allah'tan rahmet diliyoruz. İnşallah böyle bir felaketle bir daha karşılaşmayız. Her yıl bu felaketi hatırlamak, sosyal medyada üzüntüyü belirten paylaşımlar yapmak ve profillerimizi karartmanın çözüm olmadığı aşikardır- dedi. 


GÖREV HERKESİN

 Gönenli şöyle devanı etti: "Yaşanan acılardan ders almıyoruz. Bugün gelinen süreçte hala yapı denetimlerinin gereği gibi olmadığını üzülerek görüyoruz. Denetimler, kayıt ve belge üzerinde kalmakta. Kentsel dönüşüm projeleri ise 'rantsal dönüşüm' kapısı haline geldi. Bu konuda yapılan eleştiri ve öneriler muhalefet yapma suçlamasıyla karşılaşmaktadır. Bu konuda sadece siyasilere değil, sivil toplum örgütlerine, eğitimcilere...