07 / 05 / 2024

deprem sigortası geçerlilik süresi ne kadar

deprem sigortası geçerlilik süresi ne kadar

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

Deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyonu geçti!

Türkiye'de zorunlu deprem sigortasında poliçe sayısı 10 milyon 28 bine ulaştı. Ek olarak Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) toplam "deprem rezervi" Şubat ayı itibariyle 12 milyar liraya yaklaştı.

İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı!

İstanbul’da, 26 Eylül 2019 tarihinde Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem, vatandaşları harekete geçirdi. İstanbullular 4 günde 40 bin deprem sigortası yaptırdı...

Zorunlu Deprem Sigortası ile konutunuz güvende!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, Marmara depreminden bu yana geçen 19 yılda deprem bilinci ve sigortalılık oranında çok önemli mesafe katedildiğini belirterek, Zorunlu Deprem Sigortası ile konutların güvence altına alındığını söyledi.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

ERGO Kocaeli’de deprem sigortasına önem veriyor!

ERGO Türkiye’nin, dün Ramada Otel’de gerçekleştirdiği toplantıda konuşan ERGO Türkiye İcra Kurulu Üyesi Yıldırım Türe, Kocaeli ve çevre illerde zorunlu deprem sigortasının kullanımının her geçen gün arttığı bilgisini verdi.

Türkiye'deki 10 konuttan 6'sının deprem sigortası yok!

17 Ağustos Marmara depreminin üzerinden geçen 16 yılda, Türkiye'de zorunlu deprem sigortası istenilen düzeye ulaşmadı. Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) verilerine göre, Türkiye'deki her 10 konuttan 6'sının zorunlu deprem sigortası bulunmuyor.

DASK geçerlilik süresi ne kadar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK, depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?

Hangi binalar zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında kalır?

Zorunlu Deprem Sigortası, meskenlere yönelik olarak oluşturulan bir sigorta ürünü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,hangi binalar zorunlu deprem sigortası kapsamı dışında kalır?

Zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?

Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıl olarak ifade ediliyor. Sigorta sözleşmesinin her yıl poliçe süresi sona ermeden yenilenmesi gerekiyor. Peki, zorunlu deprem sigortası poliçe yenilemelerinde indirim uygulanır mı?

Bina maketleri deprem testinden geçti!

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin tasarladıkları bina maketleri deprem testinden geçti. Test edilen bina maketlerinin tamamı, suni depremi hasarsız atlattı.

deprem sigortası geçerlilik süresi ne kadar Haberi

deprem sigortası geçerlilik süresi ne kadar

DASK geçerlilik süresi ne kadar?

Depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olan DASK,  depremin meskenlerde neden olduğu maddi hasarlara karşı teminat sağlıyor. Poliçe üretimi yetkili sigorta şirketleri ve acentelerince yapılıyor.


DASK, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde karşılar.


Aşağıda belirtilen bina bölümleri, bir arada ya da ayrı olarak teminat kapsamındadır:

Temeller /Ana duvarlar / Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar /Bahçe duvarları / İstinat duvarları / Tavan ve tabanlar / Merpenler / Asansörler / Sahanlıklar / Koridorlar Çatılar / Bacalar /Yapının yukarıdakilerle benzer nitelikteki tamamlayıcı bölümleri


Peki, DASK geçerlilik süresi ne kadar? DASK sigortası ne zaman yenilenir?


Zorunlu Deprem Sigortası'nın süresi bir yıldır. Sigorta...