29 / 04 / 2024

deprem sigortası yaptırmak için ne gerekli

deprem sigortası yaptırmak için ne gerekli

Deprem sigortası olan DASK, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. DASK sigortası, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Peki, deprem sigortası için ne gerekli?

Konut sigortası yaptırana emlak vergisinde indirim! Tek tek açıklandı!

TSB tarafından, Kahramanmaraş Depremi Raporu yayımlandı. Beklenen Marmara depremine ilişkin atılması gereken adımlara da yer verilen raporda, “Konut sigortası yaptıranlara emlak vergisinde indirim ve sigortalı işletme sayısını artırmak için zorunlu sigorta uygulamaları hayata geçirilebilir" ifadeler

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Deprem sigortası yaptırmak mecbur mu? Evi su bastı DASK karşılar mı?

DASK hakkında pek çok nokta merak edilmektedir. İşte bu konuda sorulan sorular ve onların yanıtları!

Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sonrasında konut tercihleri de değişti. Deprem felaketi arsaya talebi katladı: Herkes deprem riski az olan yerlerde ev yaptırmak istiyor! 

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Özel sağlık sigortası yaptırmanın püf noktaları neler? Doğru seçimin sırrı detaylarda gizli

Günümüzde hastalık ve kaza gibi istenmeyen durumlara karşı hazırlıklı olmak için özel sağlık sigortası yaptırmak önemli bir ihtiyaç. Ancak özel sağlık sigortası yaptırırken de dikkatli olmakta yarar var.

2021 DASK rehberi!

2021 deprem sigortası teminat tutarı 240 bin TL’den 268 TL’ye yükseltildi. Betonarme ve farklı yapıya sahip olan binalarda deprem sigortası fiyatları değişiklik gösteriyor. Peki, deprem sigortası yaptırmak zorunlu mu? Deprem sigortası yaptırmanın faydaları nelerdir? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Zorunlu deprem sigortası sosyal sorumluluğumuz!

Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) ülke genelinde en çok deprem sigortası yaptıran ilin Bolu olduğunu açıkladı.

Ayda 15 TL'ye Zorunlu Deprem Sigortası yaptırabilirsiniz!

Ayda ortalama 15 Türk Lirası gibi bir tasarrufla Zorunlu Deprem Sigortası yaptırarak konutlar güvenceye alınabiliyor...

9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) internet sitesi üzerinden yaptığı duyuru ile Zorunlu Deprem Sigortası’nı 9 adımda anlattı. İşte 9 adımda Zorunlu Deprem Sigortası...

İstanbul'daki 20 yaş üstü konutların 3'te ikisi deprem sigortasız!

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan yaptığı açıklamada İstanbul'da 2000 ve öncesinde yapılan binalarda bulunan 3 milyon 270 bin konutun sadece yüzde 31'inin deprem sigortasının bulunduğunu dile getirdi.

deprem sigortası yaptırmak için ne gerekli Haberi

deprem sigortası yaptırmak için ne gerekli

Deprem sigortası için ne gerekli?

Deprem sigortası olan DASK, binalar için yapılması zorunlu olan sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Konut ve işyerleri üzerinde yaptırılan teminat sigortası olan DASK sigortasını yaptırmayanlar taşınmazlarının satış ve kiralama gibi işlemlerini yaptıramıyor.


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortası için gerekli belgelerin temin edilmesi ve sigorta priminin ödenmesi gerekiyor. Peki, deprem sigortası için ne gerekli?


Deprem sigortası için ödenmesi gereken sigorta primleri, yüksek riskli bölgelerde daha çok, düşük riskli bölgelerde daha az olacak şekilde belirleniyor. Buna göre; 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenmiş 15 ayrı tarife fiyatı bulunuyor. 


Deprem risk bölgeleri ayrımında, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan "Türkiye deprem bölgeleri haritası" esas alınıyor.


DASK kapsamında bulunan gayrimenkuller için DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için...