03 / 10 / 2024

deprem sonrası havadan görüntüleme

deprem sonrası havadan görüntüleme

Teknolojinin yardımıyla deprem sonrasında hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak ve hasar tespiti hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Mobil evler deprem sonrası kullanım açısından büyük fırsat! 

TÜMEVSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldız, mobil evlerin deprem ve afetlere karşı alternatif yaşam alanları sunduğunu söyledi. 

2025 yılı sonuna kadar 452 bin deprem konutu teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada deprem sonrası konut teslimatlarının 101 bin 254'e ulaştığını dile getirerek, sene sonuna kadar 200 bin, 2025 yılının sonuna kadar ise 452 bin konut ve iş yerinin vatandaşlara teslim edileceğini müjdeledi.

Tunceli depremi sonrası Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi: Deprem bekliyoruz, endişelendik!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün daha önce işaret ettiği Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yaşanan deprem sonrası açıklama yaptı. Prof. Dr. Naci Görür, deprem başka bir fayın stres alanını etkilemiş olabileceğini dile getirerek, endişelendiğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Kahramanmaraş depremi sonrası çürük binalardan uzak durun...

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulundu. Görür, "Olması normal addedilen, artçı bir deprem. Bunun da artçıları olabilir. Çürük binalardan uzak durun." diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür bu fay hatlarını işaret ederek uyardı: Büyük deprem üretebilir!

Bursa'da meydana gelen deprem sonrasında Prof. Dr. Naci Görür'den de son dakika açıklaması geldi. Naci Görür sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda fay hatlarını işaret ederek, büyük deprem üretebileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan o şehir için yeni uyarı: Deprem tehlikesi arttı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bursa'da saat 05.05'te 4 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan konu ile ilgili açıklama geldi. İşte Osman Bektaş'ın o paylaşımı...

Bingöl'deki deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı!

Yer bilimcilerin sıklıkla işaret ettiği Bingöl'de dün akşam saatlerinde 4.2 büyüklüğünde deprem yaşandı. Meydana gelen deprem sonrası Prof. Dr. Osman Bektaş'tan stres transferi uyarısı geldi

Prof. Dr. Şükrü Ersoy uyardı! Marmara'daki deprem endişe verici...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD), Marmara Denizi'nin Balıkesir açıklarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, 7,18 km derinlikte oldu ve İstanbul ile çeşitli illerde hissedilen deprem sonrası peş peşe açıklamalar yapıldı.

Deprem çalışmaları için 2 trilyon Türk lirası kaynak ayrıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, deprem sonrası bölgede yapılan çalışmalar ile ilgili olarak, "Son 2 senede sadece, 2023-2024 senelerinde merkezi idareden deprem çalışmaları için ayırdığımız kaynak yaklaşık 2 trilyon Türk lirası, çok büyük kaynakları bu anlamda seferber etmiş durumdayız."

Prof. Dr. Naci Görür 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası fay hatlarını tek tek saydı: Deprem üretme kapasitesine sahip!

Çorum'da dün akşam 4,4 büyüklüğünde deprem yaşandı. Söz konusu depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür de resmi X hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! Malatya'da 4.7'lik deprem sonrası dikkatli olunmalı...

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından, Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde saat 10.48'de, 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği kaydedildi. Çevre şehirlerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, fay hatlarını dikkat çekerek stres transferine dikkati çekti. Görür, "

Prof. Dr. Naci Görür bölgeyi yine uyardı! Balıkesir'deki deprem sonrası 7'lik deprem uyarısı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Balıkesir'de yaşanan son depremden sonra açıklamalar yaptı. Buna göre, Görür tarih vererek geçmişteki depremleri işaret ederek  deprem faaliyetlerinin belirli periyotlar ile tekrarlandığına da dikkat çekerek uyardı.

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

deprem sonrası havadan görüntüleme Haberi

deprem sonrası havadan görüntüleme

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında, depremin yaşanmasının ardından ilk 24 saat içerisinde hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak. Hava görüntülerinin alınmasıyla dijital ortofoto haritaları üretilecek ve DASK, TKGM'den gelen görüntüleri, büyük boyuttaki hasarların tespiti için kullanacak ve hasarların hızlı bir şekilde tanzim edilmesiyle, yaşamın normal seyrine dönme sürecini çok daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütebilecek.

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı da protokol sayesinde önemli bir ihtiyacın giderileceğini belirterek DASK olarak meydana gelebilecek olası bir afet durumunda oluşan zararların hızlı bir şekilde tespit edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Kayacı, "Bir afet sonrasında hasarlı bölgelerin havadan yapılacak çekimleri vasıtasıyla elde ettiğimiz verilerle şu an DASK bünyesinde yürüttüğümüz Afet Risk Yönetim Sistemi Projesinin önemli...