21 / 05 / 2024

depremde korozyon tehlikesi

depremde korozyon tehlikesi

Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan; toplum genelinde depremlerin yol açtığı büyük yıkımların nedeni çok bilinmese de en önemli nedenin korozyon olduğunu belirtti..

Emlak piyasasında müsilaj tehlikesi!

Son günlerde başta Marmara Denizi olmak üzere Türkiye genelinde denizde yaşanan salya(müsilaj) tehlikesi konut sektörünü emlak sektörünü olumsuz etkiledi. Bölgelerde kaçış başladı. 

Karşıyaka'da depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler TBMM'de!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 30 Ekim 2020 tarihli depremde zarar gören okullar ve alınan tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündeminde!

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

Bu binalar depremde çöküyor!

Depremde binaların çok sallanmasıyla beraber kolonlar da sallanıyor. Şiddetli depremlerde binalar çökebiliyor ve yıkılabiliyor. Peki deprem sırasında binalar neye dayanamaz? Binalar depremde neden çöker?

Çankaya'da çökme tehlikesi olan bina makaslanarak yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da temelinde boşluk olduğu için çökme tehlikesi bulunan binanın yukarıdan makaslanarak yıkılacağını dile getirdi.

Sanayi tesisleri depreme karşı dayanıklı mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'deki büyük sanayi tesislerinin yüzde 75'inin deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi. Peki, olası bir depremde tesislerin zarar görmesi ne gibi risklere yol açar? Uzmanlar konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kanal İstanbul'un depremde göçme riski var mı?

Deprem Mühendisi Mehmet Nuray Aydınoğlu, Kanal İstanbul projesinin ÇED raporundaki incelemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.. Prof. Dr. Aydınoğlu, Kanal İstanbul'un depremde göçme riski olduğunu söyledi.

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

İzmir’de depremde yıkılan evler Hazine'ye mi devredilecek?

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın aldığı İzmir’de depremde yıkılan evlerin Hazine’ye devredilmesine kararına tepki gösterdi. Bu karar ile halk adına şaşkınlığını ifade eden Serter, açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Kayseri'deki 4.6'lık depremde evler hasar gördü!

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde vatandaşlar panik yaşarken, bazı evlerde çatlaklar oluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

depremde korozyon tehlikesi Haberi

depremde korozyon tehlikesi

ADANA (ADALET) - Geçmişi deprem acıları ile dolu olan ülkemiz maalesef her depremde yaşadıklarından hiç ders almamışçasına trajik sonuçlarla karşılaşıyor. Üzerinden yaklaşık 2 yıl geçen Van depreminde en çok hasarın yaşandığı Erciş'teki binaların 3'te birinin depremden ağır hasarlı çıkması bile felaketin doğal değil insan kaynaklı olduğunun bir göstergesi. Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER); benzer sonuçların yaşanmaması için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğu; ancak bu sürecin fırsatçılığa yol açmaması gerektiği konusunda uyarıyor. Bunun için de su yalıtımı yapılmış sağlam binalar inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye, jeolojik konumu nedeniyle dünyada deprem tehlikesi en yüksek olan ülkelerden biri. 


Ülkemizin yüzölçümü olarak yüzde 92'si, nüfus yoğunluğu olarak yüzde 95'i deprem kuşağında bulunuyor. Buna bağlı olarak sık sık meydana gelen depremlerde çok sayıda can ve...