09 / 01 / 2025

depreme dayanıklı yapı nasıl yapılmalı

depreme dayanıklı yapı nasıl yapılmalı

Türkiye deprem bölgesinde yer alan bir ülke, Bu sebeple yapı stoklarının depreme dayanıklı hale getirilmesi ve depreme dayanıklı konutların inşa edilmesi gerekiyor. Türkiye'de önceliği işlev olan yapılar inşa edilmeli...

TMMOB'dan imar barışı çıkışı: Yapının depreme dayanıklılığı hususu malikin sorumluluğundadır hükmü iptal edilmeli!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu'ndan "Yapının depreme dayanıklılığı hususu malikin sorumluluğundadır hükmü iptal edilmeli" çağrısı geldi. İşte o açıklama...

AYM'den flaş karar: Yapıların depreme dayanıklılığının denetlenmesinde artık kamu kurumları da sorumlu! 

Anayasa Mahkemesi, İmar Kanunu'nun geçici 16. maddesindeki, "Yapının depreme dayanıklılığı durumu malikin sorumluluğunda bulunur" düzenlemesinin iptaline karar verdi. İşte ayrıntılar...

Çelik yapılar, depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemi!

Ülke nüfusunun yüzde 60’a yakınının faal deprem alanları üzerinde yerleştiği ve depreme karşı en dayanıklı yapı yöntemlerinden birinin çelik olduğu belirtildi. 

Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar öncelikli olmalı!

Uzmanlar, depreme karşı daha dayanıklı konutlar için önerilerini sıraladı. Bu kapsamda "Depreme dayanıklılık için çelik, taş ve ahşap yapılar önceliklendirilmeli" denildi. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı binalar nasıl inşa edilmeli? Uzmanı uyarıyor! Depremde ilk bu binalar yıkılıyor!

İnşaat Mühendisi Atakan Bakılan, deprem esnasında yapıların en fazla zorlanan bölgelerine değinerek, depreme dayanıklı binaların nasıl inşa edilmesi gerektiğini açıkladı.  

Depreme dayanıklı sağlam yapılar için tek şart: Gerçek bir denetim!

Ülke genelinde deprem zararını azaltmak için toplumsal olarak bilinçlenmek ve depreme dayanıklı yapılaşmanın hayata geçirilmesi gerekiyor.

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

O belediyeden depreme dayanıklı konut müjdesi! 120 ve 84 ay vade fırsatı ve peşin alımlarda yüzde 10 indirim!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilecek Konut AŞ projesi çerçevesinde depreme dayanıklı 240 konut yapılacak. Konutlar 2+1 ve 3+1 şeklinde inşa edilecek. Ayrıca, 120 ve 84 ay vadeli ödeme imkânı sağlanacak.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Prof. Dr. Cemalettin Dönmez'den depreme dayanıklı yapılar için 'Şili formülü' önerisi!

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez yaptığı açıklamada depreme dayanıklı yapılar için perde duvar kullanımının önemine değindi. 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

depreme dayanıklı yapı nasıl yapılmalı Haberi

depreme dayanıklı yapı nasıl yapılmalı

Türkiye'de deprem çok boyutlu konuşulmalı. Önceliği işleve veren, kökünü Türk kültüründen alan yeni mimari yapı anlayışı benimsenmeli.

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Soner Yalçın, bugünkü köşesinde Türkiye'deki yapı stokunu ve yapı stokunun depreme karşı nasıl yenilenebileceğini kaleme aldı.

İşte Soner Yalçın'ın 'Önce işlev sonra biçim' başlıklı yazısı...

Depremi çok boyutlu konuşmalıyız.

Ne dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan: -“İzmir'deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz.”

Erdoğan'a, “Bauhaus nedir” diye sorsam; “ev ve benzerleriyle ilgili her türlü ihtiyaç malzemesinin satışının yapıldığı alışveriş mağazası” derdi herhalde…

Kuşkusuz doğru ama yanıtını aradığım bu değil!

“Bauhaus” bir mimari yaklaşım adı… Bauhaus aynı zamanda biçimden çok işlevselliğe önem veren yenilikçi tasarım okuluydu…

Daha sağlam/ çelik konstrüksiyonlu, uzun süreli kullanılabilecek binalar inşa etmeyi amaçlayan bir grup solcu mimar tarafından Almanya'da 1919'da kuruldu… Kurucusu Walter A. G. Gropius (1883 – 1969) on yıl okulu yönetti. Her yapı bir tasarım gibi modern olsa...