04 / 05 / 2024

depreme hazır olan bölgeler

depreme hazır olan bölgeler

1999 Marmara depreminin ardından 15 yıl gibi uzun bir süre geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye yürek burkan fotoğraflar kaldı. Peki, geçen 15 yıllık süre zarfında neler yapıldı? Çürük yapılar yenilenebildi mi?

Narlı Bahçe Evleri'nde yüzde 50 peşin ödemelerde sıfır faiz, 36 ay vade avantajı! Taşınmaya hazır!

Narlı Bahçe Evleri'nde teslimler başladı. Oturuma hazır olan projede yüzde 50 peşinat, 36 ay vade fırsatıyla son dairelerin satışları devam ediyor. Narlı Bahçe Evleri'nde daire fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunulmamalı...

Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı dün yapılan deprem ve kentsel dönüşüm temalı konuşmasında ilk defa konuştu. Buna göre, Görür, "İstanbul'u depreme hazırlamak sadece yapı sorunuymuş gibi sunmayalım" diye konuştu. 

Prof. Dr. Naci Görür'den Tunceli açıklaması: Çok sevindim! Depreme hazırlık çalışmaları yapılmaya başlandı

Prof. Dr. Naci Görür Tunceli ve ilçelerinde depreme hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığına dair  gelen haberlere ''çok sevindim'' diyerek  yönetimi kutladı. Bu sevincini sosyal medya üzerinden şu sözlerle paylaştı...

Hazır beton güven endeksi eşik değerin üzerinde! 

İnşaat sektörünün büyüme hızını gösteren öncü göstergelerden biri olan Hazır Beton Endeksi eşik değerin üstüne yükseldi.

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Dolarda depreme hazır olun! Uzman isimden korkutan tahmin

Ekonomist Alaattin Aktaş, bu tarih aralığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı. 4 gün sonra dolarda depreme hazır olun! İşte dolar kahininin korkutan tahmini...

İstanbul'dan sonra o ilin de adı geçti: Depreme hazır değil! Kentsel dönüşüm çalışmaları için hemen düğmeye basıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'nın depreme hazır olmadığını ve kentsel dönüşüm konusun daha yeni konuşulmaya başlandığını açıkladı. 

Naci Görür'den İstanbullular için korkutan açıklama: İstanbul depreme hiç hazır değil! 

Deprem konusundaki uyarı ile gündemden hiç düşmeyen yer bilimi uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul için korkuttuğunu belirterek, İstanbul'un depreme hazır olmadığını söyledi. 

Dolarda büyük depreme hazır olun! Tunç Şatıroğlu dört gözle beklenen o tarihi açıkladı!

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, dolarda büyük depremin olacağı tarihi açıklayarak yatırımcılara ''hazır olun'' uyarısında bulundu. 

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Altın son viraja girdi! Zirve öncesi son uyarı! Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun

Altının onsu bugün tekrar 2000 dolara yükseldi. Yükselen altın, ABD'deki durgunluk ve bankacılık sektörüyle ilgili endişeleri sildi. Altın zirve öncesi son viraja girdi. Elinde avucunda 1 gram altını bile olan hazır olsun!

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

depreme hazır olan bölgeler Haberi

depreme hazır olan bölgeler

Türkiye'yi yasa boğan 1999 Marmara depreminin ardından 15 yıl gibi uzun bir sûre geçti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği depremden geriye yürek burkan fotoğraflar kaldı. Peki, geçen 15 yıllık süre zarfında neler yapıldı? Çürük yapılar yenilenebildi mi? 


Ne yazık ki beklenen ölçüde bir yenilenme çalışması yürütülemedi. Hatta İstanbul'un en çok rant barındıran bölgesi olarak öne çıkan Fikirtepe'de bile hala çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Bırakın diğer bölgelerde yenilenme çalışmalarının yapılmasını bu kadar karlı bir alanda bile çalışmaların sekteye uğraması çürük yapıları yenileme konusunda ne kadar başarılı olabildiğimizi ortaya koyuyor. Ancak son dönemde İngiltere'den Almanya'ya, Ortadoğu ülkelerinden Arap ülkelerine kadar yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'de kentsel dönüşüm ile ilgilenmeye başlamaları depremden korunmak adına çürük yapılan bertaraf etmek için bir fırsat doğuracaktır diye umuyoruz....