05 / 05 / 2024

derbent mahallesi imar değişikliği

derbent mahallesi imar değişikliği

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sarıyer Derbent Mahallesi için hazırlanan imar planları değiştirildi!

İstanbul’un en eski gecekondu mahallesi Sarıyer Derbent için 2019'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları, İSKİ’nin itirazı sonrası değiştirildi. Mahallede planlanan 192 bin metrekarelik konut alanı 189 bin metrekareye indirildi.

Sarıyer Derbent Mahallesi'nin imar planı onaylandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sarıyer'in gecekondu semti Derbent'in imar planlarını onayladı. İmar planı raporuna göre, bir parselin ancak yüzde 15'ine inşaat yapılabilecek ve bina yüksekliği 5 katı geçemeyecek.

Sancaktepe Emek Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Emek Mahallesi, 355 ada, 2 ve 3 parseller ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Fatih İskenderpaşa Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi sınırlarınde yer alan İskenderpaşa Mahallesi, 1056 ada, 1, 2, 3 ve 9 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Fatih Hoca Üveys Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Hoca Üveys Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi imar değişikliği askıya çıktı!

Zeytinburnu İlçesi'ne bağlı Seyitnizam Mahallesi sınırları içerisindeki bazı alanlara ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Zeytinburnu'nağ bağlı Sümer Mahallesi'ndeki iki alana ilişkin iki ayrı imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kağıthane Harmantepe Mahallesi imar değişikliği askıda!

İstanbul Kağıthane İlçesi'ne bağlı Harmantepe Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilşikin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mahallesi nazım imar planı tadilatı askıda!

İBB Gaziosmanpaşa İlçesi, Karlıtepe Mahallesi imar planı tadilatını bugün askıya çıkardı..

Fatih Süleymaniye Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Fatih İlçesi, Süleymaniye Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Fatih Fatma Sultan Mahallesi imar tadilatı askıya çıktı!

Fatih İlçesi'ne bağlı Fatma Sultan Mahallesi'ndeki bazı parsellere ilişkin koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı..

Kuzey Marmara Otoyolu Ömerli Mahallesi imar değişikliği askıda!

Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Etkilenme Bölgesi, Hüseyinli ve Sırapınar Köyleri ile Ömerli Mahallesi Batı bölgesine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği bugün askıya çıkarıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu Hüseyinli Mahallesi imar planı askıda!

Çekmeköy İlçesi, Kuzey Marmara Otoyolu Etkilenme Bölgesi, Hüseyinli Mahallesi bir kısım parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı bugün askıya çıkarıldı.

derbent mahallesi imar değişikliği Haberi

derbent mahallesi imar değişikliği

Bakanlar Kurulu kararıyla 2016'da riskli alan ilan edilen İstanbul Sarıyer'deki Çamlıtepe (Derbent) ve Darüşşafaka mahallesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planları Eylül 2019'da itiraz süresi nedeniyle askıya çıkarılmıştı.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; 280 bin metrekare büyüklüğündeki alanı ilgilendiren planlara askı sürecinde İSKİ itirazda bulundu. Bakanlık, İSKİ'nin itirazı uygun görerek, planda gerekli değişiklikleri yaptı ve 22 Ocak 2021 tarihinde onayladı. Planlar değişiklik sonrası tekrar askıya çıkarıldı.

KONUT VE PARK ALANI DEĞİŞTİ

Askıya çıkarılan plana göre İSKİ'nin itirazı kapsamında konut ve park alanı için ayrılan alanlarda değişiklik yapıldı. Mahallede konut için ayrılan 192 bin metrekarelik alan 189 bin metrekareye düşürüldü. 31 bin 300 metrekare büyüklüğündeki park ve yeşil alan oranı da 34 bin metrekare yapıldı. 

PLANLAR NE...