02 / 05 / 2024

Dere yatağı yıkım

Dere yatağı yıkım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dere yataklarındaki yapılaşmayla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Kurum, kaçak yapılaşmalara müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Ordu Ünye'de dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkımına başlandı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki dere yatağındaki binanın yıkım çalışmaları başladı. Binanın yıkımının yaklaşık bir haftada tamamlanması planlanıyor.

Ordu'da dere yatağındaki 4 katlı binaya yıkım kararı!

Ordu ilinin Ünye ilçesindeki selin ardından yıkım kararı alınan dere yatağındaki 4 katlı binanın yıkım çalışmaları yarın başlayacak...

Bitlis Dere Üstü Islah Projesi için yıkım başladı!

Bitlis Valisi Oktay Çağatay, Sokak Sağlıklaştırılması Projesi'nde yıkımı yapılan otelin enkazını inceledi.

Fırtına Vadisi’ndeki 9 kaçak yapı için yıkım ihalesi!

Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına üzerinde inşa edilen kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından belirlenen 9 yapı için yıkım ihalesi düzenlendi. 

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Rize'deki bina yıkım çalışmaları sırasında çöktü!

Rize'nin Muradiye İlçesi'nde dere yatağına inşa edilen geçtiğimiz gün yıkımına başlanan 7 katlı bina çalışmalar sırasında çöktü.

Aliağa'da sit alanındaki evler için yıkım kararı ertelendi!

İzmir’in Aliağa ilçesindeki Çaltılıdere mahallesinde, sit alanı üzerinde kurulu olduğundan dolayı yazlık evler için alınan yıkım kararı bir ay ertelendi.

İzmir Narlıdere gişelerinde yıkım başladı!

İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Narlıdere'deki başlangıcından Güzelbahçe çıkışına kadar olan bölümünün ücretsiz hale getirilmesinin ardından işlevsiz kalan Narlıdere gişelerinin yıkımına başlandı.

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı!

Terme'de sel sonrası yıkım kararı alındı. Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, bir hafta önce meydana gelen sel felaketi sonrasında Terme Irmağı yatağında bulunan binaların yıkılması kararı aldıklarını söyledi.

Narlıdere'deki gecekonduların yıkım işi ihalesi 17 Ekim'de!

Narlıdere Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; İzmir Narlıdere sınırlarında yer alan gecekonduların yıkım işini 17 Ekim 2014 tarihinde saat 14.00'te Mithatpaşa Caddesi 'nde ihaleye çıkarıyor.

Taksim İlkyardım Hastanesi'nin yıkımı tepkiye neden oldu!

Hakkında yıkım kararı verilen Taksim İlkyardım Hastanesi ile ilgili Beyoğlu halkından tepki geldi...

Emek Sineması'nın yıkımına çift buldozerle devam ediliyor!

Yıkım çalışmalarına başlanan Emek Sineması'nda çalışmalara hız verildi. Yıkıma çift buldozerle devam ediliyor...

Turistik tesiste hukuksuz yıkım iddiası!

Samsun'da bulunan turistik tesiste hukuka aykırı yıkım yapıldığı iddia edildi

Dere yatağı yıkım Haberi

Dere yatağı yıkım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dere yataklarındaki yapılaşmayla ilgili kritik açıklamada bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kaçak yapılaşmalara müsaade edilmeyeceğini söyleyen Bakan Kurum, "Dere güzergahı üzerinde yapılaşmalara, mevcut yapıların burada yaşamasına müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Geçtiğimiz aylarda yoğun yağış nedeniyle Ordu ve Rize'de meydana gelen seli hatırlatan Kurum, "Ordu'da metrekareye 400 kilogram, Rize'de 100 kilogram yağış düştü. Bunlar belki bir yılda beklenen yağışlar ama bir iki saatte yağdı, afet oldu. İstanbul'da taş büyüklüğünde dolular yağdı. Avrupa'da da yaşandı. Tüm dünyada artık iklim değişikliği ile mücadele etme zorunluluğu aşikar. Buna ilişkin bir iklim değişikliği strateji eylem planı hazırlıyoruz" dedi.

Mevcut altyapı hesaplarının normal yağışlara göre yapıldığını söyleyen Kurum, "İklim değişikliğinden en az etkilenecek alt yapı, yol, içme suyu, kanalizasyon, menfez...