06 / 05 / 2024

derince imanı kime satılacak

derince imanı kime satılacak

KOCAELİ Derince Limanı için yeni bir özelleştirme hamlesi başlıyor. Aralık ayında ertelenen teklif alma süreci dün akşam saatlerinde sona erdi. Teklif veren gruplar arasında Sabancı Holding, Esas Holding, Akfen, Limak yer alıyor...

Haydar Akar'dan Derince Limanı açıklaması!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Derince Limanı hakkında düzenlediği basın toplantısında “ Derinceliler kendi problemine sahip çıkmıyor” dedi ve Cerratepe olayını örnek göstererek Derincelilerin sesinin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

Derince Limanı'na 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak!

350 milyon dolar ilave yatırım şartı ile Derince Limanı’nı 39 yıllığına kiralayan ve yaklaşık 1 yıldır işleten Safi Holding yetkilileri, düzenlenen basın toplantısında limana 1 milyar dolar yatırım yapılacağını belirtti.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

TOKİ Kocaeli Derince 138 konut ihalesi 23 Şubat'ta!

TOKİ Kocaeli Derince Çınarlı Mahallesi 138 konut, +2 kapıcı dairesi, 1 camii ve 1 ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 23 Şubat 2016 tarihinde yapılacak.

Derince’ye kampüs okul projesi geliyor!

D-100’ün kenarında eğitim veren Derince Anadolu Lisesi ile Sabancı Ortakları ve Çalışanları İlkokulu, Sırrıpaşa Mahallesi’nde yapılması planlanan kampüs okul projesine dahil edilecek.

TOKİ Derince Gazeteci Konutları'nın ihalesi 23 Şubat'ta!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gazeteciler için Derince Çınarlı mevkisinde 140 konutun yapımına başlanacağına da açıklayan Işık, 23 Şubat'ta Toplu Konut İdaresinin ihaleye çıkacağını bildirdi.

Derince viyadük projesi hızlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Sırrıpaşa ve Çenedağ mahallelerini birbirine bağlayacak viyadük çalışmasını yerinde inceledi.

Derince'ye yeni yaşam alanı geliyor!

Vizyon projelerle Derince’nin değerine değer katmak isteyen Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan askeri alanda önemli bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Devredilen evlerden kime pay düşer?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Devredilen evlerden kime pay düşer? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Emlak Konut GYO Derince arsa değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., mülkiyetlerinde bulunan Kocaeli İli, Derince İlçesi Çenedağ Mahallesinde yer alan parsele ait gayrimenkul değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde riskli binasını yıktıran kimselere birtakım finansal destek veriliyor. Bu destekler arasında yer alan kentsel dönüşüm kredisi kime ödenir?

Derince Limanı 3 kat büyütülecek!

İhalesini Safi Holding'in kazandığı Derince Limanı, 350 milyon dolarlık ek yatırımla 3 kat büyütülecek. 4 yılda bitirilmesi planlanan limana ihale bedeli ile birlikte yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak.

Miras kalan evin kirası kime ödenir?

Miras, bir kimsenin vefatının ardında bıraktığı taşınır ve taşınmaz mallar oluyor. Peki, miras kalan evin halihazırda kiradaysa ya da kiraya verilirse ne olur? Miras kalan evin kirası kime ödenir?

derince imanı kime satılacak Haberi

derince imanı kime satılacak


KOCAELİ Derince Limanı için yeni bir özelleştirme hamlesi başlıyor. Aralık ayında ertelenen teklif alma süreci dün akşam saatlerinde sona erdi.


Teklif veren gruplar arasında Sabancı Holding, Esas Holding, Akfen, Limak gibi büyük grupların yer aldığı öğrenildi. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından, açık artırmanın bir hafta sonra yapılacağı belirtiliyor.

TCDD Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı’nın özelleştirme öyküsü 2004’e uzanıyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı “İşletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirme kapsamına aldığı liman için ilk kez ihaleye 2007’de çıktı. Akfen Holding, Türkerler İnşaat, Global Altyapı, Çelebi Holding-Kocaeli Sanayi Odası Ortak Girişim grubu ve Limak İnşaat teklif verdi. Açık artırma sonucunda ise en yüksek teklifi 195 milyon 250 bin dolarla Türkerler Ortak Girişim Grubu’ndan geldi. Grup ayrıca limanı modernleştirmeyi ve kapasitesini artırmayı da taahhüt etti.


ÖZELLEŞTİRME İPTAL OLDU

Ancak Liman-İş...