06 / 05 / 2024

derince limanı ihalesini kim kazandı

derince limanı ihalesini kim kazandı

Derince Limanı özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri bugün saat 14.30'da gerçekleşti. İhalede kazanan gayrimenkul sektöründe de yer alan Safi Holding bünyesindeki Safi Katı Yakıt oldu...

Derince Limanı için teklif veren 6 firma açıklandı!

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne ait Derince Limanı’nın 36 yıl süreyle “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle özelleştirme ihalesine katılmak üzere teklif veren firmaları açıkladı...

Derince Limanı özelleştirme ihalesinde teklifler alındı!

KOCAELİ Derince Limanı için yeni bir özelleştirme hamlesi başlıyor. Aralık ayında ertelenen teklif alma süreci dün akşam saatlerinde sona erdi. Teklif veren gruplar arasında Sabancı Holding, Esas Holding, Akfen, Limak yer alıyor...

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Yenikapı Kruvaziyer Limanı'nın ihalesi 2020'de!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda da yer alan Yenikapı Kruvaziyer Limanı Projesi'nin önümüzdeki yıl ihalesini tamamlayıp, kısa sürede hizmete almayı planlıyoruz" dedi...

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Çalık Holding, Basra’da liman projesi kazandı!

Çalık Holding’e ait iki şirket, Basra’da önemli bir ihale aldı. Şirketler Gap İnşaat ve Çalık Enerji, Basra Limanı’nın yenilenmesi ve rehabilitasyonu ihalesini kazandı...

Mersin Taşucu Limanı ihalesini Metal Yapı Konut kazandı!

Bugün Bekir Emre Haykır'ın komisyon başkanlığında gerçekleştirilen Mersin Taşucu Limanı ihalesini Metal Yapı Konut kazandı. Firma 410 milyon TL teklif verdi.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısına bekle

Safi Port’un yapacağı 400 metrekare dolgu alanı, rıhtım, dip taraması ve yeni otoyol bağlantısını içine alan ÇED toplantısı yapıldı. ÇED toplantısına beklenen ilgi olmadı.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Derince Limanı 350 milyon dolarlık dev yatırımla büyüyecek!

GİRESUN’dan 1960’larda İstanbul’a göç eden Safi ailesi, işletme hakkını geçen yıl aldığı Derince Limanı’nı da 350 milyon dolarlık dev yatırımla 4 ila 6 kat büyütecek.

Kocaeli Safiport Derince depreme dayanıklı olacak!

Safiport Derince için deprem hareketinin ve etkilerinin belirlendiği bir rapor hazırlandı. Rapor doğrultusunda Safiport Derince depreme dayanıklı bir liman olacak

Rafael Escutia, Safiport Derince'yi tasarlıyor!

Barselona Limanı’nın tasarımcısı Rafael Escutia Safiport Derince ekibine katıldı. Multimodal bir liman olan Barselona Limanı’nı dizayn eden Escutia son olarak Safiport Derince’nin tasarım ve planlamasını yapıyor.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

derince limanı ihalesini kim kazandı Haberi

derince limanı ihalesini kim kazandı


Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.


Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı’nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Yılport Holding AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerinin katılımıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi.


İhalede, elemesiz turların ardından geçilen açık artırmada ilk olarak Yılport Holding AŞ elendi. Açık artırma  daha sonra Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti.


İhale, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin en yüksek teklifi 543...